Het paspoort van Jorien ter Mors

Jamile Samuel

Naam: Jorien ter Mors

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 21 december 1989

Discipline: Langebaanschaatsen

Favoriet Virtuoos supplement: Multi Health Support Gold (Zonder B6), B12 Gold en IJzer Complex Gold

Grootste doel: Nog een keer op het hoogste treetje stappen tijdens de Olympische Spelen.

Favoriete motivatieEnjoy the proces!

Beste wedstrijdvoorbereiding: Dat is mijn geheime recept. 😉 “Geloof in je eigen kracht!”

Het mooiste aan jouw sport: Het gevoel en de vrijheid die je ervaart met het ijs.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Het mooiste aan mijn sport vind ik het gevoel en de vrijheid die je ervaart met het ijs. Ik kan het meeste genieten van de gratis snelheid die je genereert op het ijs als je glijdt over het ijs en dus geen kracht hoeft te zetten om vooruit te komen. Als de timing van je slag klopt is hier je grootste voordeel te halen om hard te kunnen schaatsen. Dit is wat ik het allermooiste gevoel vind in schaatsen en waardoor ik ook zo geniet van het schaatsen.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Op jonge leeftijd genoot ik al met mijn vader van het schaatsen. Tijdens de olympische spelen van 2002 ervaarde ik dat ik ook op de spelen wilde komen met schaatsen. Al snel ging alles in een sneltrein vaart en ging ik wedstrijden winnen. Waarna ik het geloof kreeg dat mijn droom op een dag uit ging komen. Olympisch Goud

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Op mijn olympische titels. Zowel de eerste als de derde na 4 jaar. Vooral ook om het nogmaals te doen na langere tijd maakt het ook bijzonder. Een keer winnen is leuk, maar twee keer of vaker maakt het wel specialer.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Ik ontbijt altijd elke ochtend met een bakje havermout, banaan en kwark. Of dit nou mijn lievelings is weet ik niet. Ik doe het al zoveel jaren standaard dat het een gewoonte is geworden. Het wordt wel meer mijn lievelingsontbijt als het een ontbijtje op bed is.

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Multi Health Gold (Zonder b6), B12 Gold en IJzer Complex Gold zijn de supplementen die ik dagelijks neem en niet zonder kan. Ik zorg altijd dat de basis sterk blijf om zo goed te kunnen herstellen en mijzelf fit te voelen door de dagen heen.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Nog een keer op het hoogste treetje stappen tijdens de olympische spelen.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Mijn grootste voorbeeld ben ik zelf. Ik leer nog elke dag van mijzelf en dat is de mooiste en grootste uitdaging en het beste voorbeeld. Met vallen en opstaan beter worden.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Ik zorg altijd voor goede voeding na een wedstrijd. Daarnaast is het erg belangrijk om goed uit te werken, zoals even op de fiets stappen en de benen los te trappen. Mocht het nodig zijn dan ga ik ook naar de fysio voor herstel i.v.m. het voorkomen van blessures.

‘s Avonds een goede nacht slapen is misschien wel het beste herstel.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Bekijk alles stap voor stap. Neem kleine doelen in het vooruitzicht om je grote doel te behalen. Blijf geloven in de kracht van jezelf en kijk niet naar wat anderen kunnen of doen. Jij hebt je eigen doelen voor ogen en daar moet je jezelf aan vast houden.

Niet te vergeten, geniet van het proces en alle kleine dingen die op je pad komen, zowel negatief al positief. Elke overwinning is er een om te vieren. Enjoy the proces.

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Dat is mijn geheime recept. 😉 “Geloof in je eigen kracht”

.