NZVT

Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport

Virtuoos heeft de overeenkomst promotiedoeleinden getekend met NPN (branchevereniging) om voor alle voedingssupplementen in de oranje verpakkingen gebruik te kunnen maken van het NZVT-logo op de verpakking.

Het NZVT logo op de verpakking van een product is een directe manier van communiceren die voor de (top)sporters zeer gewenst is. Hiermee is het voor sporters direct in de winkel aan de verpakking te zien welke supplementen de hoogst mogelijke garantie bieden dat ze geen dopinggeduide stoffen bevatten, naast vermelding op de website van de Dopingautoriteit. Dit is een positieve ontwikkeling voor de (top)sportbranche, vindt Virtuoos.

Naast dopingvrije supplementen zien wij, en gelukkig vele sporters met ons, het NZVT logo (de onafhankelijke keuring) als een kwaliteitskeurmerk. Virtuoos is tot op heden het enige merk in de Benelux die haar sportproducten altijd (iedere batch) op doping laat keuren.

Voorwaarde hiervoor is dat alle batches van het product getest dienen te worden.

NZVT in het kort
Op deze website vind je de namen van die supplementen die volgens het nieuw opgezette Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) gecontroleerd zijn op dopinggeduide stoffen en die goed bevonden zijn.

Het NZVT is een uniek systeem dat gezamenlijk is opgezet door sportorganisaties en de producenten van voedingssupplementen. Door uitsluitend voedingssupplementen te gebruiken die deel uitmaken van het NZVT krijg je de grootst mogelijke zekerheid dat de voedingssupplementen die je gebruikt geen doping bevatten. Om deze zekerheid te verkrijgen is het belangrijk om uitsluitend die product-batch combinaties (“Wat is een product-batch combinatie?”) te gebruiken die ook daadwerkelijk vermeld staan op deze website. Andere product-batch combinaties bieden, net als de producten die niet in de database genoemd worden, deze zekerheid niet.

Voor meer informatie bezoek: www.dopingautoriteit.nl