Magnesium is een essentieel mineraal dat in bijna alle lichaamscellen voorkomt. Het speelt een sleutelrol bij veel verschillende stofwisselingsreacties in ons lichaam. Magnesiumsuppletie is populair onder sporters, bijvoorbeeld omdat magnesium bijdraagt aan de fitheid en goed is voor de spieren. Magnesium draagt net als calcium bij aan een normale spierwerking. Het mineraal ondersteunt een normale spierwerking en is belangrijk om de spieren soepel te houden. Tevens speelt magnesium een rol in de prikkeloverdracht tussen (zenuw)cellen, het opbouwen van (lichaams)eiwit en helpt het energie vrij te maken uit de voeding. Bovendien is magnesium goed bij vermoeidheid en moeheid.

Intensieve sportbeoefening leidt tot een hogere behoefte aan magnesium. Tegelijk verlies je tijdens het sporten extra magnesium via zweet. Met name duursporters kunnen baat hebben bij extra magnesium.

Magnesium Gold is een voedingssupplement bij intensieve training, magnesium draagt er toe bij dat de spieren tijdens en na inspanning soepel blijven aanvoelen.
Magnesium Gold bevat magnesiumbisglycinaatcomplex en levert per dagdosering 370 mg elementair magnesium. Bisglycinaat is een vorm die goed wordt opgenomen. De toegevoegde Bioperine® verbetert de opname van voedingsstoffen.1 Door toevoeging van vitamine B6 is Magnesium Gold verder geoptimaliseerd. Deze vitamine ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau.
Wie zich fit voelt kan meer rendement uit het trainingsprogramma halen!

NZVT-gecertificeerd
Magnesium Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Magnesium Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

Bijzondere ingrediënt(en)
BioPerine™

Dagelijks gebruik
Driemaal daags één (1) capsule met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur tijdens een maaltijd.

team kracht duur

Health claims NZVT gekeurd voor de zuiverste prestaties
Magnesium is goed voor de spieren
Magnesium is goed voor de zenuwen
Magnesium helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam
Magnesium ondersteunt het functioneren van het zenuwstelsel
Magnesium draagt bij aan het proces van celvernieuwing
Vitamine B6 ondersteunt het immuunsysteem en het energieniveau
Voedingssupplement Ja
Categorie Mineralen
Geadviseerd dagelijks gebruik Drie maal daags 1 capsule met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur tijdens een maaltijd
Bewaren Droog, koel en donker bewaren buiten bereik van jonge kinderen .
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten Magnesiumbisglycinaat complex 20%, HPMC (capsulehuls), Amylum solani(vulstof), Pyridoxine HCl, Bioperine.
Allergie informatie Dit product is vrij van bekende allergenen.
Samenstelling per dagdosering (3 capsules) Ingrediënt Hoeveelheid %ADH Verbinding
Magnesium 375 mg 100% Bisglycinaat complex 20%
Vitamine B6 1,4 mg 100% Pyridoxine HCl
BioPerine™ 5 mg
ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid