Bij de verbranding in de lichaamscellen komt energie vrij. Tijdens dit proces ontstaan vrije zuurstofradicalen; oxidatieve stress. Bij langdurig en zwaar trainen neemt de oxidatieve stress in de spiercellen toe. Deze toename van oxidatieve stress kan tal van processen beïnvloeden. Een zeer intensieve training verhoogt de productie van vrije radicalen meer dan een training met lagere intensiteit. Bij een sterke toename van vrije radicalen kan onder meer de eiwitsynthese worden vertraagd.

Dit zijn natuurlijke processen waar ons lichaam een groot aantal verdedigingsmechanismen tegen heeft. Spiercellen wapenen zich tegen vrije radicalen door meer beschermende enzymen aan te maken. De natuurlijke antioxidantsystemen van sporters zijn beter ontwikkeld dan die van ongetrainde mensen.

Antioxidanten uit de voeding vangen vrije zuurstofradicalen weg. Zo leveren ze een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade. Door veel en gevarieerd groente en fruit te eten krijgen we meer celbeschermende antioxidanten binnen. Voorbeelden van antioxidanten in voeding zijn de vitamines C en E en het mineraal Selenium. Het is mogelijk om de voeding aan te vullen middels een voedingssupplement.

Muscle Support Gold
Muscle Support bevat de vetoplosbare antioxidant vitamine E, alsmede de wateroplosbare antioxidant vitamine C. Vitamine C speelt ook een rol in de aanmaak van collageen, wat belangrijk is voor het bindweefsel van de huid. Selenium levert een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in de lichaamscellen.

Muscle Support is een hoogwaardige formule op basis van PLX 14%. Dit is een extract uit de mediterrane plantenfamilie Verbena dat bioactieve oligosachariden bevat.

NZVT-gecertificeerd
Muscle Support Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Muscle Support Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

Dagelijks gebruik
Drie (3) capsules met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur verdelen over de dag en in combinatie met een maaltijd.

team kracht duur

Health claims NZVT gekeurd voor de zuiverste prestaties
Met de antioxidanten vitamine C, vitamine E en Selenium en Verbena oficinalis 14% extract ter bescherming tegen vrije radicalen
Voedingssupplement Ja
Categorie Vitaminen en kruiden
Geadviseerd dagelijks gebruik 3 capsules met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur verdelen over de dag en in combinatie met een maaltijd. De basis is goede voeding en voldoende training.
Bewaren Droog, koel en donker bewaren buiten bereik van jonge kinderen.
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten PLX 14™, vitamines, groentecomplex, HMPCellulose (capsulehuls), mineralen, titaniumdioxide (capsulehuls).
Allergie informatie Dit product is vrij van bekende allergenen.
Samenstelling per dagdosering (3 capsule) Ingrediënt Hoeveelheid %ADH
Betacaroteen 5 mg
Vitamine C 200 mg 250
Vitamine E (natuurlijke) 24 mg 200
Selenium als L-selenomethionine 110 mcg 200
Lycopeen 5 mg
Groentecomplex 150 mg
PLX™ 14%
(Levert 200 mg bioactieve oligosacchariden)
1428 mg
ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid