Talent en een goed doordacht trainingsprogramma bepalen voor een belangrijk deel de sportprestatie. Maar de rol van voeding op sportieve prestaties mag ook niet onderschat worden. (Top)sport stelt immers hoge eisen aan het lichaam. Wanneer de basisvoeding van een sporter in orde is kan worden gekeken naar eventuele aanvulling in de vorm van sportvoeding of suppletie. Het is belangrijk dat supplementen nauwkeurig worden afgestemd op de voeding en op de speciale behoefte van de sporter.

Sport Max Gold is ontwikkeld voor gebruik bij (top)sport en andere vormen van grote lichamelijke inspanning. Diverse ingrediënten in deze formule zijn toegevoegd met het lichaam van de professionele sporter in gedachten.
Dit maakt Sport Max Gold ook geschikt om fanatieke recreanten te voorzien van een hoogwaardig supplement.

Antioxidanten en sport
Bij zware fysieke inspanning neemt de oxidatieve stress toe. Dit leidt tot een verhoogde productie van vrije radicalen in het lichaam. Antioxidanten kunnen vrije radicalen ’vangen’. Op die manier helpen antioxidanten om gezonde cellen en weefsels in het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Gevarieerd en voldoende groente en fruit eten is belangrijk om veel verschillende antioxidanten binnen te krijgen. Als aanvulling op de antioxidanten uit de voeding kan Sport Max Gold worden gebruikt.

Een belangrijk uitgangspunt van Sport Max Gold is de bescherming tegen vrije radicalen door de toevoeging van de antioxidanten vitamine C, OPC’s uit pijnboomschorsextract en ViNitrox als bron van polyphenolen uit druif. Deze antioxidanten leveren een bijdrage in het wegvangen van vrije radicalen in (lichaams)cellen tijdens een intensieve trainingsperiode.

Energiestofwisseling
Als je intensief traint draait de energieproductie op volle toeren. Sport Max Gold bevat de vitaminen B1, B6 en C en de mineralen magnesium, mangaan en ijzer die de energiestofwisseling bevorderen. Deze micronutriënten helpen om de natuurlijke energie in het lichaam te activeren. Daarnaast is aan deze formule chroom toegevoegd. Chroom ondersteunt de omzetting van eiwitten, vetten en koolhydraten in energie en helpt bovendien om het bloedsuikergehalte op een normaal niveau te houden.

Ook andere ingrediënten in Sport Max Gold zijn waardevol voor gedreven sporters. Zo speelt magnesium een rol bij het soepel houden van de spieren. Het mineraal ijzer draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport in het lichaam. Van deze eigenschap kunnen vooral duursporters profiteren.
Dat vitamine C het immuunsysteem ondersteunt is bekend. Om de natuurlijke afweer van het sportieve lichaam nog meer te ondersteunen is aan Sport Max Gold daarnaast ook vitamine D toegevoegd.

ViNitroxTM is een gepatenteerd ingrediënt. Het bestaat voor 84 % uit polyphenolen afkomstig uit druiven. Deze polyphenolen hebben antioxidant eigenschappen en dragen bij aan de bescherming tegen vrije radicalen.

NZVT-gecertificeerd

Sport Max Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Sport Max Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

Bijzondere ingrediënt(en)
ViNitrox™
BioPerine™

Dagelijks gebruik
1-6 capsules met een ruime hoeveelheid water innemen. Om er zeker van te zijn dat de actieve bestanddelen volledig zijn opgenomen als de inspanning wordt gestart is het belangrijk dat Sport Max Gold 20 minuten voor de training wordt ingenomen

team kracht duur

Health claims NZVT gekeurd voor de zuiverste prestaties
Antioxidanten vitamine C en OPC’s uit pijnboomschorsextract ter bescherming tegen vrije radicalen
Magnesium speelt een rol bij het behouden van sterke en soepele spieren.
Vitamine B1 en B6 ondersteunen de energiestofwisseling
IJzer en vitamine C helpen bij vermoeidheid
Vitamine C en D ondersteunen de afweer van het lichaam
IJzer ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes en draagt bij tot een doelmatig zuurstoftransport in het lichaam
Chroom helpt het bloedsuikergehalte normaal te houden en draagt bij aan een normale stofwisseling van koolhydraten, vet en eiwitten
Met ViNitroxTM en BioPerine®
Voedingssupplement Ja
Categorie Vitaminen, mineralen en kruiden
Geadviseerd dagelijks gebruik 1 – 6 capsules met een ruime hoeveelheid water innemen; direct voor de training. De basis is goede voeding en voldoende training.
Bewaren Droog, koel en donker bewaren buiten bereik van jonge kinderen.
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten Mineralen, ViNitrox™, pijnboomschorsextract, HPMCellulose (capsulehuls), vitaminen, BioPerine™, titaniumdioxide (capsulehuls).
Allergie informatie Dit product is vrij van bekende allergenen.
Samenstelling per
Dagdosering (2 capsules)
Ingrediënt Hoeveelheid %ADH
Vitamine B1 6 mg 546
Vitamine B6 10 mg 714
Vitamine C 40 mg 50
Vitamine D2 5 mcg 100
Chroom als -picolinaat 120 mcg 300
IJzer als -fumaraat 8 mg 58
Magnesium als -citraat 110 mg 30
ViNitrox™ 500 mg
Pijnboomschorsextract 95% OPC 270 mg
BioPerine™ 4 mg
ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

ViNitrox™ is a trademark of BioSerae Laboratoiries SAS