De tijdsduur tussen twee trainingen is voor iedere sporter van groot belang. In die tijd moet het lichaam zich herstellen. Te lange pauzes kunnen leiden tot een prestatievermindering, maar als de rustperiode tussen trainingen te kort is zal dit onvermijdelijk leiden tot overtraining. De juiste balans tussen training en herstel is cruciaal. Ook de leefstijl van de sporter moet ingericht zijn op spoedig fysiek en mentaal herstel. Gezond leven, gevarieerd eten en voldoende slapen dragen bij tot een optimaal herstel van het lichaam van de (top)sporter.

Een optimale antioxidantstatus in het lichaam is belangrijk voor het behoud van een goede gezondheid. Antioxidanten leveren een bijdrage aan het wegvangen van vrije radicalen en het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade. Tijdens een intensieve trainingssessie worden veel vrije radicalen gevormd in de lichaamscellen. Het lichaam beschikt over enzymatische en niet-enzymatische antioxidanten (vitamine C, vitamine E, selenium). Antioxidanten uit voeding en supplementen kunnen helpen om de cellen te beschermen tegen vrije radicalen. Om die reden gebruiken veel sporters extra antioxidanten na een intensieve trainingsperiode.

Sport Support Gold
Sport Support is uitermate geschikt voor (top)sporters, om te gebruiken in een perioden van rust zoals na een wedstrijdseizoen, intensieve trainingsperiode of gedwongen rust door een blessure. Het bevat een drie-eenheid aan niet-enzymatische (vitamineuze) antioxidanten: vitamine C, vitamine E, selenium. Deze zijn toegevoegd om de vrije radicalen weg te vangen. Vitamine E is een belangrijke vetoplosbare antioxidant, terwijl vitamine C een belangrijke wateroplosbare antioxidant is. Vitamine C werkt als antioxidant voor vitamine E en brengt deze weer in een actieve vorm.** Naast vitamine C en E is ook selenium toegevoegd. Vitamine C ondersteunt bovendien het immuunsysteem. De vitamine draagt bij aan het behoud van een sterke weerstand tijdens en na de trainingen en sportieve prestaties. Sporters kunnen profiteren van de bewezen ondersteunende werking van vitamine C om vermoeidheid en moeheid te verminderen. Selenium is eveneens een antioxidant.
De antioxidanten in Sport Support Gold worden aangevuld met VinOserae®, een OPC-extract uit rode druiven. Dit extract is hoog in polyfenolen en t-resveratrol (≥ 0,12%).*** Sport Support Gold bevat natuurlijke carotenoïden, flavonoïden en groentecomplex.

NZVT-gecertificeerd
Sport Support Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Sport Support Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

team kracht duur

Health claims NZVT gekeurd voor de zuiverste prestaties
Voor gebruik in rustperioden
Vitamine C helpt vermoeidheid verminderen
Met de antioxidanten vitamine C, vitamine E, selenium ter bescherming tegen vrije radicalen
Voedingssupplement Ja
Categorie Vitaminen en kruiden
Geadviseerd dagelijks gebruik 1 capsule met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur tijdens een maaltijd. De basis is goede voeding en voldoende training.
Bewaren Droog, koel en donker bewaren buiten bereik van jonge kinderen.
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten Vitamines, VinOserae®, HPMCellulose (capsulehuls), groentecomplex, citrusflavonoïden, lycopeen, mineralen, titaniumdioxide (capsulehuls).
Allergie informatie Dit product is vrij van bekende allergenen.
Samenstelling per dagdosering (1 capsule) Ingrediënt Hoeveelheid %ADH
Betacaroteen 5 mg n.v.t.
Vitamine C 200 mg 250
Vitamine E (natuurlijke) 24 mg 200
Selenium als L-selenomethionine 110 mcg 200
Citrusflavonoïden 75 mg n.v.t.
Groente complex 75 mg n.v.t.
VinOserae™ 150 mg n.v.t.
Lycopeen 5 mg n.v.t.
ADH = Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

VinOserae™ is a trademark of BioSerae Laboratoiries SAS