Voor iedere sporter is het herstel na inspanning belangrijk. Herstel vraagt extra aandacht als er meerdere wedstrijden op een dag plaatsvinden of als er vaak en intensief wordt getraind. Want hoe goed je herstelt bepaalt voor een groot deel hoeveel progressie je kunt maken. Het innemen van eiwitten na een training of sportprestatie ondersteunt het herstel van spierweefsel. Of je nu aan kracht-, team- of duursport doet, iedere sporter kan profiteren van een juiste hoeveelheid hoogwaardige eiwitten op de juiste momenten.

Whey Recovery Gold bevat Nutri Whey 800I ®, een Branded ingredient van DMV dat voor maar liefst 80% uit puur eiwit bestaat. Whey Recovery Gold garandeert zo per portie een goede inname snel verteerbaar eiwit. Eiwitten stimuleren de opbouw van spiermassa en ondersteunen herstel van de spieren na training.

Krachtsport
De consumptie van hoogwaardige eiwitten direct na de training kan zinvol zijn voor de opbouw van spiermassa en voor het herstel van de spieren. Krachtsporters hebben het meeste aan een eiwitbron die snel en volledig wordt opgenomen. Dit maakt Whey Recovery Gold zeer geschikt voor de krachtsporter.

Duursport
Ook een duursporter kan profiteren van het natuurlijke melkeiwit in Whey Recovery Gold. Duursporters hebben een wat minder grote eiwitbehoefte dan krachtsporters. Het belang van eiwitten bij duursport mag echter niet worden onderschat. Bij een training die langer duurt dan 2 à 3 uur is aanvullen van eiwitten noodzakelijk, om te voorkomen dat aminozuren uit skeletspieren worden vrijgemaakt. Hoe langer je traint, des te meer spierweefsel wordt opgeofferd. Eiwitten helpen de spieren herstellen na intensieve duurtraining. Eiwit wordt niet voor niets steeds vaker aan hersteldranken toegevoegd.

Calorie-arm
De energetische waarde van een portie Whey Recovery Gold van 30 gram is 117 kcal. Whey Recovery Gold levert kwalitatief hoogwaardig eiwit maar niet veel calorieën. Het gebruik van Whey Recovery Gold leidt dus niet tot ongewenste gewichtstoename.

Whey Recovery Gold
Whey Recovery Gold heeft een goede smaak en is makkelijk te verteren. Waar je ook bent, een shake is eenvoudig te gebruiken. Neem Whey Recovery Gold direct na het sporten en/of voor het slapen gaan. De eiwitten zorgen voor het herstellen van de spieren en helpen om spiermassa op te bouwen. Zodat jij weer klaar bent voor optimale sportprestaties!

Bijzonder ingrediënt
Nutri Whey 800I ®

NZVT-gecertificeerd
Whey Recovery Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Whey Recovery Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

Allergie-informatie:
Dit product bevat melkeiwit en lactose.

team kracht duur
Health claims Eiwit voor het herstel van spierweefsel na training/sport (-prestatie)
Eiwit bevordert de spiergroei
Geschikt voor kracht-, team-, en duursporters
De eiwitten worden in Nederland geproduceerd en verwerkt uit Nederlandse verse melk
Voedingssupplement Ja
Categorie Eiwit
Geadviseerd dagelijks gebruik Twee afgestreken maatschepjes oplossen in 250 ml water, melk of yoghurt.
Bij voorkeur direct na het sporten. Maatschepje bijgesloten e.
Bewaren Droog, koel en buiten invloed van licht bewaren. Buiten bereik van jonge kinderen. Bevat als waarborg van kwaliteit een drooghoudzakje, deze is niet geschikt voor consumptie.
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten NutriWhey 800I; Banaan aroma; Natriumsacharine E954; Curcuma extract E100
Allergie informatie Dit product bevat melkeiwit en lactose
Samenstelling per shake
(2 maatschepjes)
Ingrediënt Hoeveelheid %ADH
Wei eiwit concentraat 30 gram n.v.t.
ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid

Dit product bevat NutriWhey 800I, een wei-eiwit concentraat van FrieslandCampina Ingredients – www.frieslandcampina.com

VOEDINGSWAARDE per 100 gram per 30 gram
Proteïne/Eiwitten 78 g 26 g
Koolhydraten (suikers) 6.5 g 2.0 g
– Lactose (melksuiker) – 6.5 g -2.0 g
– Overige suikers
Vet 6.0 g 1.8 g
Vezel
Mineralen 5.0 g 1.5 g
– Calcium – 0.25 g – 0.08g
– Natrium – 0.75 g – 0.23 g
– Magnesium – 0.02 g – 0.006 g
– Kalium – 0.90 g – 0.27 g
Energie waarde
– Kilojoule (kJ) – 1641 KJ – 492 KJ
– Kilocalorieën (kcal) – 392 kcal – 117 kcal

 

AMINOZUREN

Per 100 gram

Per 30 gram

Essentiële Vertakte-Keten Aminozuren
L-Isoleucine

5.7 g

1.71 g

L-Leucine

12.9 g

3.87 g

L-Valine

5.3 g

1.59 g

Essentiële Aminozuren
L-Fenylalanine

3.9 g

1.17 g

L-Lysine

10.7 g

3.21 g

L-Methionine

2.4 g

0.72 g

L-Threonine

5.4 g

1.62 g

L-Tryptofaan

2.1 g

0.63 g

Semi-Essentiële Aminozuren
L-Arginine

3.1 g

0.93 g

L-Histidine

2.2 g

0.66 g

Niet-Essentiële Aminozuren
L-Alanine

5.1 g

1.53 g

L-Asparaginezuur

11.8 g

3.54 g

L-Cysteïne

2.8 g

0.84 g

L-Glutaminezuur

18.3 g

5.49 g

L-Proline

5.1 g

1.53 g

L-Serine

4.7 g

1.41 g

L-Tyrosine

3.7 g

1.11 g

Glycine

1.9 g

0.57 g

FrieslandCampina besteedt veel zorg aan kwaliteit en aan een verantwoorde productie. Het ontwikkelen van hoogwaardige eiwitten voor sportvoeding start met de beste kwaliteit melk. Deze wordt door de Friesland Campina melkveehouders geleverd. Zij zijn eigenaar van Friesland Campina en leveren de melk waar de eiwitten uit gewonnen worden. Omdat het bedrijf zo de hele keten beheert, is het mogelijk dit gehele proces te controleren volgens bijzonder hoge kwaliteitsstandaarden. De hoogwaardige eiwitten die FrieslandCampina heeft ontwikkeld en zijn verwerkt in alle eiwit producten van Virtuoos, komen uit één van de grootste melkverwerkingsfabrieken ter wereld. Deze fabriek staat in Veghel (Noord-Brabant). De melk die bij de boerderijen wordt opgehaald, wordt hier gepasteuriseerd (verhit tot 72°C) en gecontroleerd op kwaliteit. Eerst wordt de melk ontroomd, waarbij er magere melk ontstaat. In melk zitten twee verschillende eiwitten; 80% van het melkeiwit bestaat uit caseïne-eiwit en 20% uit wei-eiwit. Deze eiwitfracties worden gesplitst en ieder gedroogd tot een poeder met een eiwitgehalte tussen de 80-90% eiwit.

Caseïne-eiwit
Bij het splitsen in de fabriek in Veghel, ontstaat er caseïne (op het label genoemd als calcium caseïnaat). Caseïne-eiwit wordt verkregen door het verzuren van de melk, waarna deze weer wordt geneutraliseerd door het toevoegen van calcium. Door deze wijze van productie is het mogelijk om een zuivere vorm van caseïne te krijgen; er zitten nauwelijks wei-eiwitten in het eindproduct en daarnaast is het gehalte aan lactose erg laag (<0,2%). Inname van caseïne-eiwit leidt tot een langzame afgifte van aminozuren aan het lichaam (Boirie, 1997). Wetenschappelijke studies laten zien dat over een periode van 6 uur, caseïne- en wei eiwit leiden tot een gelijke spiermassasynthese (Reitelseder, 2011). In andere studies kwam naar voren dat caseïneeiwit ingenomen voor het slapen gaan, resulteert in een positieve spiermassabalans (Res, 2011) en kan resulteren in een verhoogde spiermassa en spierkracht (Snijders, 2015).

Wei-eiwit
Wei-eiwit is bekend als een eiwit dat vrijkomt uit de productie van kaas, echter de wei-eiwitten die verwerkt zijn in de producten van Virtuoos komen direct uit verse melk. Dit resulteert in een zuiver wei-eiwit met een hoger leucine (15%) gehalte ten opzichte van wei-eiwit dat vrijkomt na de productie van kaas. Leucine is een aminozuur dat een sleutelrol speelt in de aanmaak van spierweefsel. Daarnaast geeft wei-eiwit een snelle afgifte van aminozuren aan het bloed (Boirie, 1997) wat bijdraagt aan een snel herstel.

Anti-Doping
Geen van de substanties die op de WADA lijst staan vermeld, worden in de fabriek in Veghel verwerkt. Met ruim 30 verschillende sportsupplementen beschikt Virtuoos over de gróótste dopingvrije sportsupplementen-lijn ter wereld. Uiteraard zijn ook al onze eiwit producten gecontroleerd volgens het Nederlands Zekerheidssyteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT).