Virtuoos logo

Behaal jouw wielren doelen!

Iedereen die regelmatig gaat wielrennen doet dit met een eigen reden. De één doet het om lekker actief te blijven, de ander om zijn gezondheid te bevorderen en weer een ander om tijd door te brengen met z´n vrienden.

Wielren motivatie

Wat de reden ook is, als je wielrennen leuk vindt en het een tijdje doet is de kans groot dat je een doel aan het fietsen koppelt:

  • Prestaties verbeteren (bijvoorbeeld het uitrijden van een rit als de Mont Ventoux of het verbeteren van je recordtijd)
  • Blessures voorkomen
  • Gezond en fit blijven
  • Of ontspanning
alpecin met photonews

Zoals met alles in het leven zijn doelen erg persoonlijk en dus voor iedereen anders. Toch is de basis vaak voor iedereen hetzelfde. Zo wil iedereen zich wel gezond en fit voelen en zonder blessures kunnen fietsen.

Herstel

Om de kans op blessures tijdens het fietsen zo klein mogelijk te houden, is je herstel erg belangrijk. Hiervoor kun je verschillende dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan een ´cooling down´ na je training en zorgen voor een goede nachtrust. Maar het aller belangrijkste onderdeel is voeding. Tijdens een lange rit vraag je veel van je lichaam. Om hier goed van te herstellen heb je voldoende voedingsstoffen nodig.

Voeding

Een goed voedingspatroon vormt hiervoor de basis. De juiste sportvoeding en supplementen zijn daarnaast de perfecte manier om het maximale uit je herstel en prestaties te halen. Goede supplementen geven je de mogelijkheid om specifieke onderdelen van je voeding aan te vullen. Zo kan je op een makkelijke manier alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

 

Nu denk je vast: Leuk, maar welke supplementen moet ik dan nemen?

Dat is ook lastig! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel supplementen beschikbaar, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Niet iedereen heeft dezelfde supplementen nodig. Wat voor de één de ideale aanvulling is, kan voor een ander juist compleet overbodig zijn. 

Supplementen Test

Speciaal daarom hebben we een online supplementen test ontwikkeld. Hiermee ontvang je een persoonlijk advies over welke supplementen voor jou interessant zijn. Zo geeft de test je inzicht in welke vitamines jouw gezondheid en fitheid het beste ondersteunen, maar ook welke supplementen jou helpen om het onderste uit de kan te halen en jouw beste prestatie neer te zetten. Ontvang net zoals de pro’s een advies op maat.

Een persoonlijk supplementen advies in slechts 2 minuten!