Een matige sportbelasting zorgt ervoor dat de gewrichten soepel en in goede conditie blijven. Door veel en zeer intensief sporten worden de gewrichten echter zwaar belast. Bij contactsporten en sporten met veel draaibewegingen zoals voetbal, hockey, vechtsporten en bij sprinten zijn de gewrichten kwetsbaar. Bij de meeste sporten worden vooral de gewrichten van de onderste extremiteiten (heup, knie, enkel) zwaar belast.

Een recreatieve sporter belast het bewegingsapparaat minder zwaar. Ongetrainde sporters hebben echter minder spierkracht. Bij hen kan ook minder intensieve sportbeoefening al een zware belasting voor de gewrichten vormen. Niet alleen de intensiteit en duur van de sportbeoefening spelen een rol. Zo kan sporten met overgewicht een grotere last voor de gewrichten zijn dan de sportactiviteit zelf.

Actieve sporters weten dat zeer intensief trainen of een blessuregevoelige sport veel vraagt van de gewrichten. Zij proberen door gezond te leven goed voor hun gewrichten te zorgen. Het is belangrijk om te luisteren naar pijnsignalen van het lichaam en om voldoende tijd te nemen om te herstellen van een blessure. Een goede warming-up en cooling-down en de belasting langzaam opvoeren bij krachttraining is eveneens van groot belang.

Joint Support Gold
Joint Support Gold is een voedingssupplement dat mangaan, koper, vitamine D en K bevat. Joint Support Gold levert een breed spectrum aan stoffen. Het toegevoegde mangaan is goed voor de aanmaak van kraakbeen. Ook koper draagt bij tot de instandhouding van het kraakbeen. Vitamine D en K zijn goed voor het gehele skelet en dragen bij aan de instandhouding van sterke botten.

Aan deze formule is Bamboo toegevoegd. Bamboo heeft een ondersteunende invloed op bindweefsel.
Per dagdosering is 1500 mg glucosaminesulfaat 2 KCl toegevoegd.

NZVT-gecertificeerd
Joint Support Gold is geproduceerd volgens de (doping)normen van het NZVT systeem en bevat daarom het NZVT logo. Joint Support Gold kan dus met zekerheid door topsporters gebruikt worden. Zo kan de sporter zich onbezorgd concentreren op het leveren van optimale sportprestaties.

Klik hier om de antidoping certificaten van dit product te downloaden.

Dagelijks gebruik
Twee (2) capsules met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur verdelen over de dag en in combinatie met een maaltijd.

Health claims Met koper en mangaan die goed zijn voor het kraakbeen
Vitamine D dat goed is voor botten en spieren en normaal calcium- en fosformetabolisme
1500 mg glucosaminesulfaat 2 KCl per dagdosering
Geschikt voor sporters en ouderen
NZVT gekeurd voor de zuiverste prestaties
Voedingssupplement Ja
Categorie Vitaminen en mineralen
Geadviseerd dagelijks gebruik 2 capsules met een ruime hoeveelheid water innemen. Bij voorkeur verdelen over de dag en in combinatie met een maaltijd. De basis is goede voeding en voldoende training.
Bewaren Droog, koel en donker bewaren buiten bereik van jonge kinderen.
Waarschuwingen De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een gezonde leefstijl is van belang, evenals een gevarieerde voeding. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.
Ingrediënten Glucosaminesulfaat 2KCl, vitamines, HMPCellulose (capsulehuls), mineralen, titaniumdioxide (capsulehuls).
Allergie informatie Dit product bevat soja en componenten van schaaldieren.
Samenstelling per dagdosering (2 capsules) Ingrediënt Hoeveelheid %ADH
Vitamine C 200 mg 250
Vitamine D2 (vegetarisch) 5 mcg 100
Vitamine K2 (natuurlijke) 75 mcg 100
Bamboo silica extract
(gelijk aan 40 mg silicium)
80 mg n.v.t.
Koper als –bisglycinaat 1000 mcg 100
Mangaan als –bisglycinaat 2 mg 100
Glucosamine
(komt overeen met 1500 mg Glucosamine sulfaat 2KCl)
887 mg n.v.t.
ADH = aanbevolen dagelijkse hoeveelheid