Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Bij wie kan ik terecht voor meer informatie?

Iedereen is anders. Om optimaal gebruik te maken van onze producten is het belangrijk om de producten te kiezen die het beste bij jou passen en deze ook op de juiste manier te gebruiken. Om je hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen zijn al onze productpagina’s voorzien van duidelijke en uitgebreide beschrijvingen. Daarnaast heeft Virtuoos een unieke online supplemententest ontwikkeld, waarmee je een persoonlijk advies ontvangt gebaseerd op jouw behoeften, gewoontes en (sportieve) doelen.

Je kunt jouw vragen bovendien altijd stellen via de online chatfunctie of via de mail of telefonisch. Voor nog specifiekere begeleiding is het ook mogelijk om een online consult aan te vragen.

Waarom zijn Virtuoos voedingssupplementen relatief duur?

Uitgangspunt is dat wij alleen hoogwaardige producten willen ontwikkelen. Bij de selectie van onze grondstoffen (biologische actieve ingrediënten) maakt Virtuoos gebruik van een wereldwijd netwerk van grondstofleveranciers. Kwaliteit is één van de drie kernwaarden van onze organisatie en waar het productontwikkeling betreft is kwaliteit dan ook leidend ten opzichte van prijs. Ons inziens is het bestaansrecht van een voedingssupplement direct gerelateerd aan de werkzaamheid er van. Dit heeft als gevolg dat onze eindproducten dure, effectieve en exclusieve extracten bevatten wat resulteert in een relatief hogere consumentenprijs. Daarnaast worden Virtuoos voedingssupplementen geproduceerd in een high-end productieomgeving (GMP) en laten wij al onze batches standaard keuren door de NZVT (Nederlandse dopingautoriteit). Dit betekent automatisch een relatief duur maar wel effectief, zuiver en veilig eindproduct.

Wat is het verschil tussen een goed en een slecht voedingssupplement?

Een goed voedingssupplement doet wat je er van mag verwachten, bevat zinvolle ingrediënten (biologisch actieve bestanddelen), is veilig en is afgestemd op de doelgroep. Een slecht of minder goed voedingssupplement is doet niet wat je er van mag verwachten. Er is nauwelijks of niet voldoende nagedacht over de samenstelling van de ingrediënten en/ of de doseringen zijn onvoldoende.

Ik ben topsporter, kan ik voedingssupplementen van Virtuoos veilig (NZVT getest) gebruiken?

Ja, Virtuoos heeft de overeenkomst promotiedoeleinden getekend om voor alle Virtuoos voedingssupplementen gebruik te kunnen maken van het NZVT-logo op de verpakking. Dit betekent dat wij automatisch ieder voedingsupplement laten keuren door de Nederlandse Dopingautoriteit. Het NZVT logo op de verpakking van onze supplementen is een directe manier van communiceren die voor topsporters gewenst is. Hiermee is het voor topsporters direct duidelijk dat zij te maken hebben met een voedingssupplementen waarbij de hoogst mogelijke garantie wordt geboden dat deze geen dopinggeduide stoffen bevat, naast vermelding op de website van de Dopingautoriteit.

Zijn voedingssupplementen te combineren met geneesmiddelen?

De meeste voedingssupplementen kunnen naast geneesmiddelen worden gebruikt. Maar er zijn uitzonderingen. Zo moeten personen die antistollingsmiddelen gebruiken geen hoge doses vitamine K nemen. Wanneer je medicijnen gebruikt, kijk dan altijd op het etiket of er een waarschuwing staat voor gebruik bij bepaalde geneesmiddelen. Raadpleeg bij twijfel je behandeld arts, therapeut of apotheek.

Kan ik meerdere Virtuoos voedingssupplementen tegelijkertijd gebruiken?

Net als dat je verschillende voedingsmiddelen naast elkaar kunt gebruiken, is dat ook met voedingssupplementen mogelijk. Bijvoorbeeld een multivitamine –  en een visolie – of glucosamine capsule  zijn goed te combineren. Je moet er wel alert op zijn dat er niet teveel overlap in ingrediënten zit, als je meerdere voedingssupplementen gebruikt.

Zijn de voedingssupplementen van Virtuoos altijd veilig?

De Nederlandse wet stelt een heleboel eisen aan de kwaliteit en veiligheid van voedingssupplementen. Voedingssupplementen die in Nederland verkrijgbaar zijn, zijn over het algemeen veilig. De meeste ingrediënten zitten namelijk ook in voeding. Uiteraard is overmatige consumptie nooit gezond. Dat geldt voor voeding maar ook voor supplementen. Virtuoos kiest er bewust voor om iedere productbatch te laten keuren door de daarvoor bevoegde en gecertificeerde laboratoria. Dat begint met stringente identiteits- en kwaliteitscontrole van de gebruikte grondstoffen, via zorgvuldige kwaliteitscontrole tijdens het productieproces tot minutieuze eindcontroles van het gerede product.

Zijn natuurlijke vitamines beter dan synthetische?

De werking van natuurlijke vitamines is niet altijd beter dan die van synthetische. Dit verschilt per vitamine. Zo worden vitamine E en pro-vitamine A (bètacaroteen) beter opgenomen in de natuurlijke vorm. Daarentegen kan ons lichaam Vitamine B12 in synthetische vorm (pil) beter opnemen dan vitamine B12 uit voeding. En soms wordt gekozen voor een synthetische vorm, omdat het niet altijd mogelijk is om vitamines uit een natuurlijke bron te verwerken.

Kan ik alles wat op een Virtuoos etiket staat vertrouwen?

De Nederlandse wet stelt een heleboel eisen aan wat er op een etiket mag staan. Zo mogen alleen gezondheidseffecten (health claims) worden vermeld als deze wetenschappelijk zijn bewezen. Soms gebeurt het dat er onjuiste beweringen worden gedaan op een etiket of in reclame. Dit wordt aangepakt door de Nederlandse overheid en de Reclame Code Commissie (Keuringsraad KOAG/KAG). Virtuoos laat standaard , alvorens producten de markt op gaan, haar voedingssupplementen uitgebreid beoordelen door de KOAG/KAG waardoor de health claims die op onze verpakkingen staan vermeld daadwerkelijk zijn goedgekeurd.

Hoe weet ik of de aangegeven dosis de juiste is?

Wanneer je totale inname van een voedingstof uit voeding en supplementen tussen de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) en het veilige niveau ligt, zit je in ieder geval goed. Het veilige niveau is een hoeveelheid waarbij is aangetoond dat er bij langdurig dagelijks gebruik geen gezondheidsproblemen optreden. Het veilige niveau ligt vaak vele malen hoger dan de ADH.

Wat zegt een etiket?

Het etiket vermeldt altijd het woord ‘voedingssupplement’. Verder vind je op het etiket de samenstelling van het product, de houdbaarheid en het gebruiksadvies. Het is belangrijk om je te houden aan dit gebruiksadvies mits anders geadviseerd door specialisten.

Waarom moet ik een voedingssupplement innemen tijdens of direct na een maaltijd?

In het eten zitten stoffen in die de opname van voedingssupplementen verhogen. Zo verhoogt de aanwezigheid van vet de opname van vetoplosbare vitamines. Vandaar dat wij adviseren om voedingssupplementen tijdens of direct na de maaltijd in te nemen. Dit geldt overigens niet voor alle supplementen.

Waar kan voedingssupplementen van Virtuoos kopen?

Voedingssupplementen van Virtuoos zijn verkrijgbaar via enkele vooraanstaande Sport Medische Centra en toonaangevende Personal Trainers (PT’s) – professionals jou persoonlijke situatie kennen en toegevoegde waarde kunnen leveren op onze supplementen. Middels een verzoek via het contactformulier onderaan de website kunnen wij je in contact brengen met een gekwalificeerd afzetkanaal bij jouw in de buurt.

Voor wie zijn voedingssupplementen bedoeld?

Voedingssupplementen zijn voor diverse doelgroepen verkrijgbaar. Zo zijn er producten speciaal voor bijvoorbeeld: afslankers, kinderen, (top)sporters, zwangere vrouwen, vegetariërs, senioren, rokers, drinkers, medicijngebruikers of mensen met een donkere huid. In een multi voor zwangere vrouwen zit bijvoorbeeld extra foliumzuur, vitamine D en soms ook visvetzuren. Voedingssupplementen voor kinderen bevatten vaak extra calcium en vitamine D. Ook voor sporters zijn er specifieke supplementen beschikbaar die prestaties en/ of herstel bevorderen.

Waarom zou ik voedingssupplementen gebruiken?

Daar kunnen verschillende redenen voor zijn. Het lukt veel mensen niet om elke dag gezond en gevarieerd te eten (2 stuks fruit en 200 gram groente te eten of 2x per week vette vis). Een multivitamine, visolie of vitamine D kan dan een goede aanvulling zijn. In bepaalde omstandigheden, zoals tijdens zwangerschap, sporten, ouder worden, chronische ziekte of stress heeft je lichaam behoefte aan extra voedingsstoffen. Daarnaast kiezen mensen voor een supplement voor bijvoorbeeld de nachtrust, ter ondersteuning van sterke botten of voor een gezond cholesterolgehalte.

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn tabletten, capsules, poeders of druppels met actieve stoffen voor je gezondheid. Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Vitamines zijn de bekendste, maar ook producten met mineralen, kruiden, visolie, probiotica, glucosamine of andere meer innovatieve producten kunnen geschard worden onder voedingssupplementen. Ze zien er misschien uit als geneesmiddelen, maar zijn het niet. Voedingssupplementen zijn vrij te koop bij de drogist, apotheek, reformhuis en in supermarkten. Daarnaast zijn specifieke supplementen verkrijgbaar op individueel advies van therapeuten, diëtisten en Personal Trainers (PT’s).

Wat betekent het NZVT logo op de verpakking?
Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat voedingssupplementen dopingstoffen kunnen bevatten. Dit staat vaak niet op het etiket vermeld. Het gebruik van voedingssupplementen is daarmee een risico voor topsporters. Het kan namelijk leiden tot een positieve uitslag van een dopingcontrole.
 
In reactie op dit risico voor topsporters hebben we in 2003 het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Het system biedt fabrikanten van voedingssupplementen de mogelijkheid om tegen betaling hun supplementen te laten controleren. Deze controle gebeurt per batch. Een batch is een partij voedingssupplementen die in een keer is gemaakt. De verpakkingen uit deze partij krijgen allemaal hetzelfde batchnummer. Deze vind je op het etiket, vaak dicht bij de houdbaarheidsdatum (THT-datum)
Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Een bestelling plaatsen

Wanneer u online bestelt kunt u ervoor kiezen de bestelling te laten bezorgen op elk willekeurig afleveradres, bijvoorbeeld thuis of op kantoor. Daarnaast is het mogelijk om de bestelde producten op te halen bij een afhaalpunt van PostNL bij je in de buurt.

Het plaatsen van een bestelling op onze website is eenvoudig en bestaat uit de volgende vijf stappen:

  1. Wanneer je een product in jouw winkelwagen heeft geplaatst, kunt je ervoor kiezen meteen te bestellen (klik dan op ‘Bestellen’ in uw winkelwagen), of verder te winkelen. Kies je voor de tweede optie, dan worden de geselecteerde producten automatisch in jpuw winkelwagen bewaard.
  2. Heb je al je gewenste producten in de winkelwagen geplaatst, dan kunt u doorgaan naar stap 2 in de bestelprocedure. Kies ervoor of je de bestelling thuis, op kantoor of elders wil laten bezorgen of dat je jouw pakket wil afhalen bij een PostNL afhaalpunt.
  3. In de derde stap kunt je inloggen op jouw klantenaccount, of een account aanmaken in het geval je voor de eerste keer bestelt.
  4. Besteloverzicht: controleer jouw adres: het adres dat je heeft opgegeven bij het aanmaken van het account wordt standaard gekozen als afleveradres. Je kunt ook een nieuw adres toevoegen, en het is ook mogelijk om de bestelling als cadeau te bezorgen bij iemand anders.
  5. Hierna kan je de betaalmethode kiezen. Betaling met iDEAL is altijd gratis. Kijk ook naar de verzendkosten: heeft je bestelling een waarde van meer dan € 100,00 dan is de verzending gratis!
    Voordat je klikt op de oranje button ‘Nu bevestigen en betalen’, controleer je jouw gegevens en bestelinformatie. Klopt er iets niet, dan kun je de knop onderaan de pagina gebruiken om de foutieve gegevens aan te passen.

Na het klikken op de knop ‘Nu bevestigen en betalen’ is de bestelling afgerond en zal deze door ons worden verwerkt.

Verzending

Jouw bestelling wordt verstuurd met PostNL en doorgaans binnen 3 werkdagen aangeboden op het door jouw gekozen afleveradres. Wanneer deze termijn wordt overschreden kun je contact met Virtuoos opnemen.
Alle prijzen zijn inclusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten.

Een bestelling annuleren

Jouw bestelling wordt verzonden met PostNL. Je ontvangt van ons, nadat het pakket is aangeboden aan PostNL, een email met hierin de Track & Trace code van de zending. Deze geeft je alle informatie over wanneer jouw bestelling zal worden aangeboden en waar deze zich op dat moment bevindt.

Welke betaalopties heeft Virtuoos?
BetaaloptieTransactie kostenKorte omschrijving
iDEALGratisVeilig en gemakkelijk online betalen in je eigen internet betaalomgeving
PayPalGratisVeilig en gemakkelijk online betalen via je eigen PayPal account
CreditCardGratisWe accepteren Visa, Mastercard en American Express
Bancontact (België)GratisVeilig en gemakkelijk online betalen in je eigen internet betaalomgeving
SOFORT Banking (Duitsland)GratisVeilig en gemakkelijk online betalen via online banking van je eigen bank
KlarnaGratisBestel en ontvang nu, betaal later

 

iDEAL

Met iDEAL kun je veilig en gemakkelijk online betalen. Afrekenen doe je in de vertrouwde betaalomgeving van je bank. Bij het afrekenen van de bestelling kun je aangeven dat je met iDEAL wilt betalen. Vervolgens selecteer je de bank waarbij je bent aangesloten. Daarna word je doorgeleid naar je bankomgeving waar de betaalopdracht gelijk klaar staat. De bank vraagt een aantal gegevens in te vullen en de betaling te autoriseren. Het bedrag wordt vervolgens direct van je betaalrekening afgeschreven en wij versturen direct je bestelling.

PayPal

Betalen via PayPal gaat gemakkelijk en snel. Tijdens het bestelproces kies je voor betaalwijze PayPal en vervolgens word je meteen doorgeleid naar je eigen PayPal account, waar je de betaling kunt afronden.

Creditcard

Bij Virtuoos kun je betalen met de vernieuwde en nog beter beveiligde methodes van American Express, Eurocard/MasterCard Securecode en Verified by Visa. Indien voor een betaalwijze met een creditcard wordt gekozen, dan zijn hierop de voorwaarden van de desbetreffende kaartuitgever van toepassing. Virtuoos  is geen partij in de relatie tussen jou en de kaartuitgever. Tijdens het bestelproces kun je kiezen voor betaling met creditcard. De bank zal dan de betaling autoriseren en vervolgens versturen wij direct je bestelling.

Klarna

De bestelling alvast ontvangen en later betalen? Dat kan wanneer je kiest voor Klarna.

Ter goedkeuring van je verzoek om de betaling door te voeren doet Klarna een gegevenscontrole. Klarna hanteert een strikt privacybeleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk je bestelling betalen door te kiezen voor een andere betaalmethode.

Je kunt bij vragen over een betaling contact opnemen met Klarna. Voor meer informatie verwijzen wij je naar het consumentendeel van de Klarna website.

Bancontact

Bancontact is de Belgische marktleider in elektronische betalingen. Omdat Bancontact meer doet dan alleen online betalingen, maar bijvoorbeeld ook pintransacties in winkels, is het een vertrouwde naam in België als het om betalen gaat. Voorheen was Bancontact ook bekend als Mister Cash.

SOFORT banking

De betaalmethode SOFORT Banking is een makkelijke betaalmethode die zowel nationaal als internationaal gebruikt wordt op grote schaal. Met Sofort kunt u uw bestelling gemakkelijk plaatsen in zowel binnen- als buitenland middels een overschrijving via het online banking systeem. De betaalmethode Sofort kun je vergelijken met een online overboeking. Bij deze methode geldt net als bij overboekingen de gebruikelijke ontvangsttermen van een aantal dagen. Het voordeel en verschil bij Sofort is dat bij deze betaalmethode wel direct bevestiging wordt gegeven dat de overboeking in gang is gezet door uw bank.

Aanvullende informatie

Veilig online betalen: Online betalingsgegevens zoals iDEAL of Credit Card worden rechtstreeks doorgegeven aan het betaalplatform via een veilige Secure Socket Layer verbinding (SSL). SSL is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het Internet en wordt gebruikt voor het coderen van data die uitgewisseld worden tussen een consument en een server. SSL is een manier van coderen van gegevens waardoor het voor derden niet mogelijk is berichten te lezen. Alle browsers ondersteunen SSL en geven dan ook aan wanneer deze beveiliging van kracht is. Het vormt een wereldwijde standaard voor veilig betalen via het internet.

Privacy: De persoonlijke gegevens die wij van je vragen worden alleen gebruikt om jouw bestelling zo efficiënt mogelijk af te handelen. Wij respecteren en garanderen je privacy. Persoonlijke gegevens worden onder geen beding verstrekt aan derden.

 

Welke verzendopties zijn er?

Verzending binnen Nederland

Gratis verzending voor bestellingen boven de € 100,-. Voor binnenlandse bestellingen werkt Virtuoos samen met PostNL. Voor de verzending van bestellingen met een waarde onder de € 100,- rekent Virtuoos € 4,99 als bijdrage in de verzendkosten,

Duitsland & België

Bestellingen met een waarde boven de € 100,- die naar Duitsland of België worden door Virtuoos gratis verzonden. Voor orders onder de € 100,- betaalt u een bijdrage in verzendkosten van € 7,99.

Aangezien PostNL niet op zondag bezorgt, is de levertijd voor bestellingen gedaan in het weekend wat langer. Uiteraard doen wij er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren.

Levertijden

Doorgaans worden uw bestellingen binnen 48 uur geleverd. Indien u voor 13.00 uur besteld zal het pakket dezelfde dag verzonden worden met PostNL Aangezien PostNL niet op zondag bezorgt, is de levertijd voor bestellingen gedaan in het weekend wat langer. Uiteraard doen wij er alles aan om uw bestelling zo snel mogelijk bij u af te leveren.

Afhalen bij PostNL

U kunt kiezen voor verzending naar uw thuisadres, werkadres of ander willekeurig adres, of u kunt uw pakket laten bezorgen bij een van de meer dan 2.000 PostNL afhaalpunten in Nederland. Bijvoorbeeld bij de supermarkt of de tabakszaak op de hoek, op een dag en een tijd dat het u uitkomt. Uw bestelling ophalen is op die manier makkelijk te combineren met uw dagelijkse boodschappen en u profiteert van de ruime openingstijden. Het zal niet meer voorkomen dat u bij thuiskomst een niet-thuis-bericht aantreft. U heeft vanaf de dag van afleveren op het afhaalpunt 3 weken de tijd om het pakket op te halen.

Locatiekiezer voor dichtstbijzijnde postnl afhaalpunt

Met de Locatiekiezer kiest u zelf het meest geschikte afhaalpunt. Het enige dat u hoeft te doen is uw postcode in te voeren. De locatiekiezer geeft vervolgens aan welk PostNL afhaalpunt past bij u afhaalwens.

Klik hier voor locatiekiezer.

Internationale verzending

Voor buitenlandse bestellingen naar overige landen worden de verzendkosten per land bepaald. Zie tabel onder:

 

Tarievenoverzicht internationale bestellingen:

BestemmingVerzendkosten
Belgi뀠7,99
Duitsland€ 7,99
Luxemburg€ 10,50
Frankrijk, Monaco, Oostenrijk€ 12,75
Denemarken€ 13,25
Itali뀠14,00
Spanje€ 14,50
Slowakije, Tsjechi뀠15,00
Portugal€ 16,00
Ierland€ 17,25
Finland, Hongarije, Polen, Zweden€ 18,00
Sloveni뀠18,75
Bulgarije, Cyprus, Estland, Griekenland, Kroatië, Letland, Litouwen, Malta, Roemeni뀠24,50
Zending buiten Europa€ 22.50
Kan ik producten retourneren?

Producten kunnen binnen een termijn van 14 dagen na levering worden geretourneerd, zonder opgaaf van redenen. Dit geldt uiteraard alleen wanneer de verpakking ongeopend en in ongeschonden staat retour wordt gezonden.

In geval van retour wordt het aankoopbedrag  vergoed en uiterlijk binnen 30 dagen na ontvangst van de terugzending terugbetaald. De kosten van de retourzending zijn voor rekening van de klant. Mocht een product u niet in goede staat bereiken dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Producten die u niet in goede staat bereiken dienen, na contact met de klantenservice van de Virtuoos, eveneens te worden geretourneerd. Artikelen waarvan de verpakking duidelijk is aangebroken kunnen niet worden geretourneerd zonder dat hier nadrukkelijk contact over is geweest met onze klantenservice.

Klachten

Wij helpen u graag met uw vraag, een productadvies of klacht.

Neem contact op met onze klantenservice via info@virtuoos.com of bel tussen 9:00 uur en 19:00 uur naar 088 777 21 11.
Wij doen ons uiterste best om uw vragen, productadviezen of klachten binnen 48 uur te behandelen.

Conform onze Algemene Voorwaarden zal Virtuoos uw klacht binnen 14 dagen inhoudelijk beantwoorden. Dit geldt zowel voor klachten over producten alsmede over onze dienstverlening.