Multi Health Support Gold voortaan zonder B6

Multi Health Support Gold uit de Oranje Topsportlijn is voortaan alleen nog verkrijgbaar zonder vitamine B6. Veel professionele sporters en (top)sportmedische begeleiding hebbenaangegeven liever een multivitamine zonder deze voedingsstof te willen gebruiken. Dit is een goed voorbeeld van hoe Virtuoos door middel van co-creatie haar producten ontwikkeld en verder optimaliseert.

Vitamine B6 krijgt iedereen bij een normaal eetpatroon in voldoende mate binnen. Extra suppletie is dan ook onnodig en kan soms vervelende bijverschijnselen geven. Te hoge waarden aan vitamine B6 in het bloed kunnen namelijk leiden tot tinteling in handen en voeten en pijnlijke tanden, voetzolen en zenuwscheuten. Virtuoos heeft daarom op verzoek van de sportwereld besloten om Multi Health Support Gold te optimalieren naar een B6-lose variant. Voor zover wij weten is dit NZVT gekeurde supplement momenteel de enige multivitamine die zonder vitamine B6 wordt geleverd.

Eiwitrijke producten
Vooral eiwitrijke producten zijn rijk aan vitamine B6, zoals kip, lever, eidooier, vis, zilvervliesrijst, zaden en noten, avocado, sojabonen. B6 is o.a. goed voor de eiwitstofwisseling, draagt bij aan de regulering van de hormonale activiteit in het lichaam, draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, zorgt mede voor een normaal werkend immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. Topsporters en actieve breedtesporters volgen normaal gesproken een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Een extra inname van vitamine B6 is dan ook niet nodig.