Ontvang nu 25% korting op je gehele bestelling (inclusief Maurten sportvoeding)!*. Gebruik de kortingscode 25%supplementen
Bestel hier jouw sportsupplementen

Virtuoos multivitamines voortaan zonder vitamine B6

Multi Health Support Gold en Multi Oxidant Control Gold zijn voortaan alleen nog verkrijgbaar zonder vitamine B6. Veel professionele sporters en (top) sportmedische begeleiding hebben aangegeven liever een multivitamine zonder deze voedingsstof te willen gebruiken. Dit is een goed voorbeeld van hoe Virtuoos door middel van co-creatie, zoals in dit geval Team LottoNL-Jumbo, haar producten ontwikkelt en verder optimaliseert. 

Vitamine B6 krijgt iedereen bij een normaal eetpatroon in voldoende mate binnen. Extra suppletie is dan ook onnodig en kan soms vervelende bijverschijnselen geven. Te hoge waarden aan vitamine B6 in het bloed kunnen namelijk leiden tot tinteling in handen en voeten en pijnlijke tanden, voetzolen en zenuwscheuten. Virtuoos heeft daarom op verzoek van de sportwereld besloten om de 100% dopingvrije Multivitamines te optimalieren naar B6-lose varianten. Voor zover wij weten zijn deze NZVT gekeurde supplement momenteel de enige multivitamines die zonder vitamine B6 worden geleverd.

Eiwitrijke producten
Vooral eiwitrijke producten zijn rijk aan vitamine B6, zoals kip, lever, eidooier, vis, zilvervliesrijst, zaden en noten, avocado, sojabonen. B6 is o.a. goed voor de eiwitstofwisseling, draagt bij aan de regulering van de hormonale activiteit in het lichaam, draagt bij aan een normaal energieleverend metabolisme, zorgt mede voor een normaal werkend immuunsysteem en draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen. Topsporters en actieve breedtesporters volgen normaal gesproken een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon. Een extra inname van vitamine B6 is dan ook niet nodig.

 

Virtuoos heeft twee excellente Multi’s in haar assortiment.
Wat zijn de verschillen? Welke multivitamine kies ik en waarom?

Multivitamine Oxidant Control Gold (zonder B6)
Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) is een zorgvuldig samengestelde multivitamine bedoeld voor sporters die extra energie kunnen gebruiken.

Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) vormt een uitstekende aanvulling op de voeding. In deze formule zijn uitsluitend hoogwaardige vitamines en mineralen verwerkt. Zo bevat Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) vitamine D3 (Quali®-D van DSM) dat onder meer bijdraagt aan een normale spierwerking en het behoud van sterke botten. Zowel C als D vitamines hebben een positieve invloed op de weerstand. Met uitzondering van Vitamine B6 bevat deze Multi alle wenselijke B-vitaminen die bijdragen aan het verkrijgen van extra energie wat het leveren van sportprestaties kan bevorderen.

Multi Health Support Gold (zonder B6)
Een andere multivitamine uit onze dopingvrije assortiment is Multi Health Support Gold (zonder B6). Bij dit product ligt de focus op herstel i.p.v. energie.

Multi Health Support Gold (zonder B6) is de meest gebruikte multivitamine door Nederlandse topsporters. De formule wordt wel het ‘Olympisch Goud’ onder de Multi’s genoemd. Multi Health Support Gold (zonder B6) beschikt naast de nodige vitamines en mineralen over Pycnogenol, een hoogwaardig extract van Pinus pinaster. Dit extract heeft goede antioxidant eigenschappen en helpt cellen te beschermen tegen oxidatieve schade.