Ontvang nu 25% korting op je gehele bestelling (inclusief Maurten sportvoeding)!*. Gebruik de kortingscode 25%supplementen
Bestel hier jouw sportsupplementen

Omega 3

Omega-3 vetzuren staan enorm in de belangstelling omdat ze een belangrijke bijdrage leveren aan de gezondheid. Omega-3 vetzuren moeten met het voedsel worden ingenomen omdat het lichaam niet in staat is om deze aan te maken. Omega-3 vetzuren komen in plantaardig voedsel voor (lijnzaad, walnoten, raapolie) als alfa linoleenzuur.

Het lichaam kan deze stoffen voor ongeveer 10% omzetten in EPA en hierna in DHA. Het lichaam gebruikt EPA en DHA om het hart, bloedvaten en de hersenen te beschermen. In de vorm van fosfolipiden worden EPA en DHA ingebouwd in de celmembranen en zijn ze dus ook een belangrijke bouwstof van zenuwcellen.

EPA en DHA maakt de hersenen flexibel waardoor ze optimaal gaan werken. Maar ook de bloedvaten bevatten fosfolipiden gemaakt van EPA en DHA. Dit is zeer belangrijk voor het optimaal functioneren van de bloedvaten en het hart. EPA en DHA komt ook voor in vette vis en andere organismen uit de zee

Krill Omega-3 Gold

Krill is een verzamelnaam voorkleine ongewervelde, garnaalachtige zeedieren. De larven van de krill vormen een belangrijk deel van het zoöplankton in de oceanen rond de Noord- en Zuidpool en zijn het belangrijkste voedsel voor walvissen.

Krill voedt zich met plankton en met algen die veel omega-3 vetzuren bevatten.

Krillolie is een superieure olie vergeleken met visolie;

  • Krillolie is minder verontreinigd omdat krill aan het begin van de voedselketen staat en daarom geen verontreinigingen uit zee heeft opgehoopt.
  • De omega-3 vetzuren zitten gebonden aan fosfolipiden en kunnen direct in het lichaam gebruikt worden. In visolie is de DHA en EPA gebonden aan glycerol en moeten eerst omgezet worden.
  • De advies dosering van EPA en DHA van de EFSA is gebaseerd op visolie. De biologische beschikbaarheid van EPA en DHA in krillolie is veel hoger waardoor men met 2 licap per dag zou kunnen volstaan.
  • De visserij op krill door Aker BioMarine is duurzaam en ecologische verantwoord. Hoewel door de smelting van de poolkappen de totale hoeveelheid krill wel afneemt. Zij hebben dan ook een ECO harvesting licentie. ECO-Harvesting@ is Aker BioMarine’s environmentally friendly krill harvesting technology.

Astaxanthine
Astaxanthine is zeer krachtige antioxidant. Het heeft onder meer een ontstekingsremmende en afweerverstekende werking, gaat maag en darmproblemen tegen, bevordert het uithoudingsvermogen en spierherstel tegen vermoeide ogen. Is als antioxidant in staat het netvlies van de ogen te beschermen tegen de UV straling van de zon.