Ontvang nu 25% korting op je gehele bestelling (inclusief Maurten sportvoeding)!*. Gebruik de kortingscode 25%supplementen
Bestel hier jouw sportsupplementen

Wat kun je doen voor een goede weerstand?

Waarom is een goede weerstand belangrijk?

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je lichaam zich beter kan verdedigen tegen ziekteverwekkers, zoals bacteriën en virussen. Een sterk immuunsysteem verkleint de kans dat je ziek wordt en zorgt er bovendien voor dat je sneller herstelt als je toch ziek wordt. Om gezond te blijven is het dus belangrijk om je weerstand goed te houden. Een gezonde leefstijl kan je hierbij helpen.

 

Wat kun je doen voor een goede weerstand?

Begin bij de basis
Een goede weerstand begint bij een gezonde leefstijl. Gezonde voeding, voldoende slaap, weinig stress en genoeg bewegen zijn essentieel om je weerstand hoog te houden. In combinatie met een goede hygiëne, helpen deze factoren je om de kans op ziek worden zo klein mogelijk te maken.

Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat je je weerstand goed houdt:

  • Eet dagelijks minimaal 250 gram groenten
  • Eet dagelijks minimaal 2 stuks fruit
  • Kies voor volkoren graanproducten (bijvoorbeeld volkorenbrood, volkorenpasta of zilvervliesrijst)
  • Eet 1x per week vette vis (haring, zalm, makreel of sardines)
  • Vervang verzadigde vetten met onverzadigde vetten
  • Eet weinig vet vlees en juist regelmatig producten als peulvruchten en noten
  • Slaap 7-8 uur per nacht
  • Minimaliseer de hoeveelheid stress die je ervaart
  • Beweeg voldoende en voorkom veel stilzitten. Sta bijvoorbeeld regelmatig even op, doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning en minimaal 2x per week spier- en botversterkende activiteiten
  • Drink voldoende (minimaal 1,5 tot 2 liter per dag, maar als je veel sport of bij hoge temperaturen heb je meer nodig)


Extra ondersteuning

Er zijn een aantal voedingsstoffen die extra belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Vitamine C, vitamine D en zink ondersteunen je immuunsysteem, waardoor ze bijdragen aan een goede weerstand. Door voldoende van deze voedingsstoffen binnen te krijgen, zorg je ervoor dat je immuunsysteem optimaal kan functioneren. Vitamine C draagt bovendien bij aan het behoud van een sterke weerstand in een koude omgeving en tijdens en ná fysieke inspanning. Als fanatieke sporter kan dit goed van pas komen.

 

Waar zitten deze voedingsstoffen in?

Vitamine C zit voornamelijk in groenten, fruit en aardappelen. Uitblinkers zijn bijvoorbeeld kiwi’s, rode paprika’s, aardbeien, broccoli en boerenkool. Vitamine D is een stuk lastiger om voldoende via je voeding binnen te krijgen. Vette vis is een bron van vitamine D, maar verder zijn er niet veel producten waar vitamine D in zit. Je lichaam maakt zelf vitamine D aan onder invloed van zonlicht. Wanneer het buiten niet zonnig is, of wanneer je veel binnen bent, kan het moeilijk zijn om voldoende vitamine D aan te maken. Tijdens de wintermaanden hebben veel Nederlanders dan ook lage vitamine D-waarden. Zink vind je vooral in vlees, vis, schaal- en schelpdieren, zuivelproducten, volkoren graanproducten, zaden en noten.

 

Hoe kan een supplement je helpen?

Om er zeker van te zijn dat je voldoende vitamine C, vitamine D en zink binnenkrijgt, kun je ervoor kiezen om een supplement te gebruiken. Speciaal voor het ondersteunen van de weerstand hebben wij het Weerstand Pakket samengesteld. Dit pakket bevat de producten vitamine C1000 Gold, vitamine D3 3000 IU Gold en Zink Gold. 3 producten die een positieve invloed hebben op je immuunsysteem. Elk product bevat 90 capsules, waardoor je zeker 3 maanden je weerstand kunt ondersteunen.