Ontvang nu 25% korting op je gehele bestelling (inclusief Maurten sportvoeding)!*. Gebruik de kortingscode 25%supplementen
Bestel hier jouw sportsupplementen

De supplementen die Team Jumbo-Visma kiest voor de herfst

Herfst: de bladeren verkleuren, er schuiven vaker regenbuien over ons land, maar jij als Virtuoos laat je daar natuurlijk niet door tegen houden, net zoals de pro’s van Team Jumbo-Visma dat niet doen! We hebben Martijn Redegeld, de Performance Nutrionist van TJV, een aantal vragen gesteld, zodat jij van hen kunt leren. O.a. over hoe je jouw immuunsysteem kunt ondersteunen en handige tips om als het koud is, niet teveel warmte te verliezen op de fiets. Lees je mee? 

 

Hoe adviseren jullie de wielrenners om wel door te blijven trainen in de herfst & winter, maar dat zij niet ziek worden?

“Bij het plannen van de trainingen houden we altijd de weersvoorspellingen in de gaten. Zo proberen we bijvoorbeeld te zorgen dat een renner geen lange duurtraining (6 uur) op een dag doet dat het continu regent. Indien het weer te slecht is, kunnen renners besluiten om een training binnen af te werken. In koersen met slecht weer worden de bidonnen vaak verhit, om te zorgen dat renners toch voldoende blijven drinken, en zich tegelijkertijd weer wat kunnen opwarmen. Daarnaast hebben veel renners de luxe dat ze in de winterperiode vaak naar Zuid-Europa trekken.

Qua voeding blijft een gezonde basisvoeding het allerbelangrijkste: voldoende energie (kcal) en koolhydraten om de inspanning die je moet doen te leveren. Het is belangrijk om te beseffen dat lang fietsen in de kou ook zorgt voor een verhoogde energiebehoefte t.o.v. warm weer. Ook een juiste inname van alle overige macro- en micronutriënten is essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat een renner voldoende aandacht besteedt aan goede algehele hygiëne en bijvoorbeeld voldoende slaap.”

 

Welke Virtuoos supplementen adviseren jullie en wanneer zijn deze innamemomenten in bovengenoemde periode?

“Een belangrijk supplement in het basisassortiment van onze renners, is Vitamine D3-3000 IU Gold. Doordat we in grote delen van Europa in de herfst en winter onder invloed van zonlicht geen vitamine D in ons lichaam aan kunnen maken, is het noodzakelijk om een juiste status van deze vitamine te handhaven via een supplement. In bepaalde situaties, bijvoorbeeld wanneer een renner aan voelt komen dat hij ziek begint te worden, kunnen nog een aantal extra supplementen ingezet worden. Voorbeelden hiervan zijn Zink Gold en Vitamine C1000

 

Krijgen de renners ook voedingsadvies mee gedurende deze periode?

“Ja, onze renners beschikken 365 dagen per jaar over gepersonaliseerd voedingsadvies via hun Jumbo Foodcoach. Hierin wordt het advies voor elke maaltijd afgestemd op de specifieke behoeftes voor dat moment. Echter, voor onze renners ligt de vakantieperiode jaarlijks in de herfst/winter. Gedurende deze periode worden de renners ook vooral gestimuleerd om zich te ontspannen: fysiek en mentaal. Dit zorgt ervoor dat de voedingsadviezen in deze periode aanzienlijk minder strikt gevolgd worden, en dat er iets meer genoten kan worden van dingen die in de rest van het seizoen lastiger zijn.”

 

Welke speciale voeding en supplementen raden jullie de renners aan tijdens een blessure?

“Dit is afhankelijk van de specifieke blessure en het weefsel dat hersteld zal moeten worden. Basisregels bij een blessure omvatten dat een renner allereerst zijn energiebehoefte bijstelt naar het (sterk) gereduceerde trainingsvolume. Veel minder kunnen trainen zorgt er immers voor dat er aanzienlijk minder gegeten moet worden om geen overtollige kilo’s aan te komen. Echter is het cruciaal dat dit goed gemonitord wordt: voor een optimaal herstel blijft immers telkens voldoende energie nodig. Een negatieve energiebalans zal het herstelproces altijd onnodig verlengen, en dus mag gewichtsverlies in deze periode absoluut geen prioriteit hebben. Daarnaast is het zaak dat een renner zijn eiwitinname gedurende de dag optimaliseert om zoveel mogelijk spierverlies tegen te gaan, en om ruim voldoende groente en fruit tot zich te nemen. In speciale gevallen kunnen supplementen een extra steuntje in het herstelproces gebruiken. Soms gebruiken we Collageen Gold, Omega-3 Gold en/of Creatine Gold hiervoor.”

Gerelateerde producten: