Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Het paspoort van Jamile Samuel

Jamile Samuel

Naam: Jamile Samuel

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 24 april 1992

Discipline: Atletiek (sprint)

Favoriet Virtuoos supplement: Whey Classic Gold

Grootste doel: Een Olympische finale lopen en een PR lopen

Favoriete motivatie: Heb geduld en blijf geloven in jezelf en in je lijf.

Beste wedstrijdvoorbereiding: Door de juiste oefeningen te doen in een warmingup. Hoe sterker ik mij voel, hoe rustiger ik ben en hoe beter ik presteer

Trots op: M’n 5e plek op de 100m en 3e plek op de 200m op het EK in Berlijn 2018

Het mooiste aan Atletiek: Ik vind het heerlijk om snelheid te ervaren. Snelheid produceren met mijn eigen lijf is een geweldig gevoel.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Ik vind sport in het algemeen erg mooi. Vooral omdat je probeert het maximale uit jezelf te halen. Het is fantastisch om te zien hoe sporters er alles aan doen om dat proberen te bereiken.

Zelf vind ik het heerlijk om snelheid te ervaren. Snelheid produceren met mijn eigen lijf is een geweldig gevoel.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Ik was al vrij snel toen ik klein was. Toen ik op atletiek ging deed ik eerst alle onderdelen. Door een voetblessure bleef de sprint over. Ik weet nog dat ik snel genoeg was voor het wereld jeugdtoernooi maar dat ik te jong was om er aan deel te mogen nemen. Ik denk dat ik toen besefte dat ik goed was in sprinten. Ik was toen tussen de 14 of 15 jaar jong.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Als ik moet kiezen dan ben ik het meest trots op mijn 5e plek op de 100m en mijn 3e plek op de 200m op het Europees kampioenschap in Berlijn 2018. Sneller en sterker ben ik ook nooit geweest. Ook in mentaal opzicht zat ik uitstekend in elkaar. Ik had een optimale balans.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Ik ontbijt altijd met een shake in de ochtend. Dat is makkelijk en lekker. Er zitten meestal havermout, diepvriesfruit, banaan, gember en Virtuoos eiwitten in.

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Ik kan niet zonder de Whey Classic Gold. Eiwitten zijn erg belangrijk voor m’n herstel. In het verleden kwam ik die nog wel eens wat te kort, maar tegenwoordig gelukkig niet meer.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Ik zou heel graag in de finale komen op de Olympische spelen en een persoonlijk record ‘PR’ lopen.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik heb eigenlijk niemand waar ik tegen op kijk. Mijn sporters mentaliteit heb ik van mijn ouders, die hebben mij geleerd niet op te geven en alles proberen af te maken waar ik aan begin. Dus als ik tegen iemand op kijk, zijn zij dat.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Veel slapen. Daar ben ik ook zeer goed in. Verder is het belangrijk dat ik gevarieerd eet, drink en mijn supplementen inneem.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Train je geest even hard als je lichaam. Als er een goede balans is, kan je heel veel bereiken. Accepteer dat het soms niet lukt want dat geeft niet. Je kan niet altijd 100% zijn. Heb geduld en blijf geloven in jezelf en in je lijf.

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Door te zorgen dat ik mij sterk voel. Door de juiste oefeningen te doen in een warming up. Hoe sterker ik mij voel, hoe rustiger ik ben en hoe beter ik presteer.