Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Het paspoort van Joelle Smits

Naam: Joelle Smits

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 7 februari 2000

Discipline: Voetbal

Favoriet Virtuoos supplement: IJzer Complex Gold & Caseïne Gold

Grootste doel: Basisspeelster worden bij het Nederlands Elftal

Favoriete motivatie: Geef altijd 100%, maar heb vooral plezier in wat je doet!

Beste wedstrijdvoorbereiding: Een goede maaltijd voor de wedstrijd, maar de gehele week al goed eten, zodat m’n energie goed is aangevuld.

Trots op: Mijn basis debuut bij het Nederlands Elftal

Het mooiste aan Voetbal: Dat je er als één team moet staan om een wedstrijd te winnen

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Het mooiste aan voetbal vind ik, dat je er als 1 team moet staan om een wedstrijd te winnen. Dat je samen vecht voor 3 punten en met elkaar bezig moet zijn om het goed weg te zetten, tactisch gezien maar ook gewoon het mentale aspect de winnaarsmentaliteit. En goals maken als team dat geeft een top gevoel.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Sinds mijn 5e voetbal ik, gestart tussen de jongens tot en met mijn 15e. Vaak in selectieteams gespeeld en toen ik 10 was kreeg ik mijn eerst uitnodiging voor de KNVB om daar trainingen te doen met veel andere meisjes van mijn leeftijd. Vanaf toen had ik wel het gevoel, voetbal ligt me wel en dit is wat ik wil. Naarmate ik ouder werd en vaker voor KNVB- teams werd geselecteerd had ik wel echt het doel om voor medailles te spelen, zowel met nationale teams als clubteams.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik op kampioen worden met Twente in 2018-2019 en mijn basis debuut bij het Nederlands Elftal.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Havermout met melk en daarin een banaan + 100% pindakaas. En hierbij hoort ook zeker een kopje koffie!

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Meerdere producten zijn voor mij erg belangrijk, maar de twee belangrijkste zijn denk ik toch wel eiwitsupplementen (herstel shake/caseïne shake) en ijzersupplement. Eiwitten zijn belangrijk voor het herstel, zodat je snel herstelt na trainingen en zo fitter blijft. IJzer is voor mij belangrijk, omdat daar al snel een tekort aan is in je lichaam en dat kan vermoeidheid veroorzaken.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Basispeelster worden bij het Nederlands Elftal en Wolfsburg. Champions League winnen en een prijs pakken met het Nederlands Elftal.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik heb niet een specifiek persoon dat mijn ‘grote’ voorbeeld is.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Na een wedstrijd pak ik altijd een eiwit shake en probeer ik ook mijn koolhydraten snel aan te vullen, door bijvoorbeeld een banaan te eten of witbrood met kipfilet.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Geef altijd 100% maar heb vooral plezier in wat je doet! Stel doelen voor jezelf, ook kleine doelen helpen je om grote dromen waar te maken.

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Een goede sportmaaltijd voor de wedstrijd, maar de gehele week al goed eten. Zodat je energie goed is aangevuld. Hierbij natuurlijk ook voldoende drinken. En ik gebruik een aantal supplementen waardoor ik nog meer energie kan leveren.