Ontvang nu 25% korting op je gehele bestelling (inclusief Maurten sportvoeding)!*. Gebruik de kortingscode 25%supplementen
Bestel hier jouw sportsupplementen

Het paspoort van Lieke Klaver

Jamile Samuel

Naam: Lieke Klaver

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 20 augustus 1998

Discipline: Sprint (Atletiek)

Favoriet Virtuoos supplement: Zink en probioticum

Grootste doel: Ik wil ooit een Olympische medaille halen.

Favoriete motivatie: Heb plezier! Zet voor jezelf doelen en zet hieronder (leuke) taken die je moet doen om deze doelen te kunnen bereiken. Wees niet te streng voor jezelf!

Beste wedstrijdvoorbereiding: Heeeeel veel trainen. Ook in de meest bizarre omstandigheden trainen en je lichaam tot het uiterste drijven.

Trots op: Meestal ben ik niet per se trots op een prestatie, maar meer op de weg daar naartoe wat mij trots maakt.

Het mooiste aan Atletiek: Naast de diversiteit van atletiek en dat het toegankelijk is voor iedereen, jong en oud, is het oog voor detail tijdens het sprinten mijn favoriet.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Atletiek: dé moeder der sporten. Naast de diversiteit van atletiek en dat het toegankelijk is voor iedereen, jong en oud, is het oog voor detail tijdens het sprinten mijn favoriet. Het werken aan de detailbewegingen van het lichaam is waarom ik iedere dag met plezier naar mijn sport ga. Iedere dag ben ik weer nieuwsgierig naar hetgeen wat ik kan verbeteren aan mijn techniek of aan mijn lichaam. Wanneer je oog voor detail hebt, zijn zelfs de kleinste overwinningen een feestje.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Ik doe aan atletiek sinds ik 8 jaar oud ben en vrij snel deden mijn broer en ik mee aan wedstrijden. Ondanks het feit dat ik de eerste drie trainingen huilend op de baan stond, begon de liefde voor atletiek te groeien. Het werd onderdeel van mijn leven.

Tijdens mijn jaren als junior merkte ik dat mijn vriendinnen onder de indruk raakten van mijn wedstrijden, waardoor zij bij mij het besef aanwakkerde dat het sprinten beter ging dan bij de andere junioren. Ik was mij er nooit van bewust dat sport gepaard ging met winnen en wedstrijden en dat je daar iets mee zou kunnen bereiken. Totdat ik 11 jaar was en gevraagd werd voor regiotrainingen. Daarna volgde mijn selectie voor het WK Junioren in 2014 in Amerika. Dat was voor mij het punt dat ik zei: ‘mama, ik wil de allerbeste worden en ik ga er hard voor trainen’.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Lastige vraag! Ieder jaar is anders en ieder jaar zijn er overwinningen die ik behaald heb waar ik heel trots op ben, hoe klein en onverschillig deze soms ook zijn. Meestal ben ik niet per se trots op een prestatie, maar meer op de weg daar naartoe wat mij trots maakt. Maar als ik iets concreets moet noemen is het mijn deelname op de Olympische Spelen op de 400 meter waar ik de voorrondes en de semi-finale mocht strijden.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Ontbijt is de motor van mijn dag. Eerlijk gezegd eet ik iedere dag hetzelfde ontbijt en als ik iets anders eet, merk ik dat mijn lichaam een beetje van slag raakt. Ik eet havermout met water en kaneel, dat in de magnetron, waarna ik druiven, frambozen, bananen of ander fruit toevoeg. Daarnaast bak ik twee eieren. En koffie! Ik hou van koffie!

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Ik kan niet zonder mijn zink en probioticum. Ik vlieg heel veel en daardoor is het goed om extra op mijn weerstand te letten.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Ik wil ooit een Olympische medaille halen.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Eerlijk gezegd heb ik nooit een voorbeeld gehad. Hier ben ik ook nooit mee bezig geweest. Ik ben als kind wel erg geïnspireerd geraak door Usain Bolt.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Na een wedstrijd neem ik gelijk mijn eiwit shake, doe ik 15 minuten cooling down en ga ik daarna in een ijsbad.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

De cliché: heb plezier! Zet voor jezelf doelen en zet hieronder (leuke) taken die je moet doen om deze doelen te kunnen bereiken. Wees niet te streng voor jezelf!

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Heeeeel veel trainen. Ook in de meest bizarre omstandigheden trainen en je lichaam tot het uiterste drijven. Hierdoor heb ik zes keer de 400 meter op de Olympische Spelen kunnen racen in 1 week tijd. Mijn lichaam was op deze zware omstandigheden goed voorbereid.