Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Het paspoort van Lisanne de Witte

lisanne de witte
Naam: Lisanne de Witte

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 10 september 1992

Discipline: Atletiek (specialisatie 400m en 800m)

Favoriet Virtuoos supplement: Whey Classic Gold (vanille/Aardbei)

Grootste doel: Een Olympische finale halen en op het hoogste podium eindigen

Favoriete motivatie: Geniet van alles wat je doet. In de sport, maar ook daarbuiten. Wanneer je blij bent met jezelf en je leven, zullen je prestaties ook beter zijn.

Beste wedstrijdvoorbereiding: Goed uitgerust zijn, rustige benen & Natrium Bicarbonaat en Cafeïne supplementen, om net dat beetje extra te kunnen geven tijdens m’n race.

Trots op: De bronzen medailles in Berlijn 2018 en Glasgow 2019

Het mooiste aan atletiekDe combinatie van kracht, snelheid en wilskracht. En de combi van techniek en tactiek.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Atletiek is gewoon echt een mooie sport waarin zoveel dingen samenkomen. Kracht, snelheid, wilskracht, het is een combi van techniek en tactiek. Ik vind het echt mooi dat het eigenlijk ook een hele simpele sport is. Wie het hardst loopt, wint. Wie het verst springt, wint. Wie het verst werpt, wint. Less is more, toch?

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Ik merkte al heel snel dat ik winnen heel leuk vond. Ik trainde nog niet heel veel, maar wanneer ik wedstrijden en NK medailles won, dacht ik wel gelijk ‘zo, hier wil ik wel meer van’. Toen was ik zo’n 16 jaar. Ik werd later echt goed bij indoorwedstrijden (2014), en dat racen tegen elkaar in 1 baan vond ik echt n.g veel leuker. Jagen en racen, dat voelde goed. Ik plaatste me toen ook voor m’n eerste senioren toernooi: WK Indoor Sopot 2014. Sindsdien weet ik dat er heel veel in zit.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Het meeste trots ben ik wel op de 2 bronzen medailles die ik won in Berlijn 2018 en Glasgow 2019. Ik was voor deze wedstrijden zó zenuwachtig, dat ik het op dat moment allemaal wilde laten schieten. Natuurlijk ben ik gestart en  overtrof ik mezelf. Daarnaast ben ik trouwens ook wel heel blij met mijn Olympische kwalificaties.

2 Olympische Spelen (Rio en Tokyo) meemaken is toch wel echt gaaf.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Ik eet het liefst iets van havermout in de ochtend voor mijn trainingen. Voor wat zwaardere trainingen in de ochtend maak ik echt havermoutpap met sojamelk en fruit, maar als ik een wat lichtere training heb staan (of pas train in de avond) dan ga ik voor een smoothie met havermout, sojamelk en fruit. Ik doe daar dan ook Collageen Gold bij!

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Best lastig om één supplement te kiezen, maar dan ga ik toch voor de Whey Classic Gold. Ik neem deze in zware trainingsblokken echt na elke training. Herstel is zo belangrijk, dus dit helpt mij enorm. Ook als ik op reis ben en snel een eiwit-moment nodig heb, is dit handig.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Een Olympische finale is mijn droom sinds ik een klein meisje was. Bij de beste 8 van de wereld op het hoogste podium, yes please! Over een paar weken heb ik de ultieme kans om dit te halen, dus fingers crossed..

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik heb nooit echt voorbeelden gehad. Vanaf kleins af aan al niet echt. Ik wilde gewoon altijd mijn eigen ding doen. Wel zijn er een aantal vrouwen en moeders die mij enorm inspireren. Allyson Felix bijvoorbeeld, zij is zo’n power vrouw.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Na een wedstrijd neem ik zo snel mogelijk de Whey Classic Gold shake. Ik zorg dus dat ik deze altijd in m’n tas heb zitten. Eerst doe ik een cooling down, dan drink ik de shake! Vervolgens probeer ik bij een fysio langs te gaan of gebruik ik andere producten om de bloedsomloop in m’n benen te verhogen. Een goed herstel van trainingen is vooral rust en gezonde en gevarieerde voeding.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Geniet van alles wat je doet. In de sport, maar ook naast de sport. Wanneer je blij bent met jezelf en je leven, zullen je prestaties ook beter zijn. Glimlach tijdens het afzien!

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Lichamelijk zorg ik dat ik goed uitgerust ben. Rustige benen is erg belangrijk, dus ik probeer zo min mogelijk te doen buiten de voorbereidende trainingen om. Op wedstrijddagen neem ik Natrium Bicarbonaat en Cafeïne pillen, deze helpen me ook om net dat beetje extra te kunnen geven tijdens m’n race. Mentaal probeer ik rustig te blijven, leuke mensen om me heen te hebben en vooral te realiseren hoe gaaf het eigenlijk is dat ik al deze wedstrijden mag én kan doen. Maar uiteindelijk heb ik ook m’n fighter-mentaliteit nodig!