Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Het paspoort van Marrit Steenbergen

Jamile Samuel

Naam: Marrit Steenbergen

Nationaliteit: Nederlandse

Geb. datum: 11 januari 2000

Discipline: Zwemmen (vrije slag)

Favoriet Virtuoos supplement: Krill Omega-3 Gold

Grootste doel: in een Olympische finale staan

Favoriete motivatie: Ook al gaat het niet altijd zoals je wil, doe waar je je goed bij voelt.

Beste wedstrijdvoorbereiding: In het hier en nu blijven, niet te veel bezig zijn met het resultaat!

Het mooiste aan jouw sport: Zwemmen is een individuele sport, maar toch heb je elkaar als team nodig.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Zwemmen is een individuele sport, maar toch heb je elkaar als team nodig. Trainen doe je vaak met elkaar. Die combi maakt het leuk voor mij.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Vroeger begon ik bij de club in Drachten om het zwemmen niet te verleren. Ik genoot ervan, vond beter worden heel leuk. Daarna begon ik medailles te winnen op Friese Kampioenschappen en op Nederlandse Kampioenschappen in mijn leeftijdscategorie. Op dat moment kwam ik er wel achter dat ik voor de medailles kon gaan, maar ben daar verder nooit heel erg mee bezig geweest.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Er zijn meerdere dingen waar ik trots op ben. Zoals toen ik Europees jeugdkampioen werd en mee mocht naar mijn eerste WK. Ook ben ik heel trots op mijn individuele bronzen medaille op de EK korte baan en dat ik mij na een best zware periode heb weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokyo.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Op dit moment ontbijt ik altijd met yoghurt, muesli, rozijnen en een appel.

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

Krill Omega-3 Gold. Omega 3 is goed voor veel functies in het lichaam. Zo is het goed voor het hart en bloedvaten, draagt het bij aan een goed gezichtsvermogen en hersenfunctie. Bovendien is het voor mij heel belangrijk dat alle Virtuoos producten NZVT zijn getest en dus vrij van doping zijn (veilig).

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Op dit moment wil ik graag nog een keer in een Olympische finale staan.

Daarnaast zou ik graag een persoonlijk record zwemmen op de 100 vrij. Die staat al een lange tijd, ik ben er wel een paar keer bij in de buurt gekomen, maar wil graag een keer harder zwemmen.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik raak geïnspireerd door een omgeving of door prestaties van andere sporters en heb daardoor niet per se één voorbeeld.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Na een wedstrijd ga ik zo snel mogelijk uitzwemmen en neem ik een eiwitshake (Whey Classic Gold). Na het uitzwemmen neem ik ook een mueslireep en tussen de ochtend- en middagsessie ga ik altijd even slapen. Ook is het belangrijk voor mij om tijdens de lunch voldoende koolhydraten en eiwitten binnen te krijgen.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Door tijdens trainingen te doen wat je op dat moment kan, leer je jezelf om door te zetten. Ook al gaat het niet altijd zoals je wil, doe waar je je goed bij voelt.

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Ik probeer altijd om in het hier en nu te blijven en om niet te veel bezig te zijn met het resultaat. Als je meer focust op de manier waarop je bij het resultaat wil komen, dan kan je meer tevreden zijn over je prestaties als de race goed is gegaan, maar je niet helemaal tevreden bent over het eindresultaat.

Door tijdens trainingen te doen wat je kan, ook al is dat niet altijd helemaal wat je wil, leer je wel om altijd voor de volle 100% te gaan.