Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Het Paspoort van Niek Kimmann

Jamile Samuel

Naam: Niek Kimmann

Nationaliteit: Nederlands

Geb. datum: 20 mei 1996

Discipline: BMX

Favoriet Virtuoos supplement: Multi Health Support (Zonder B6) & Zink Gold

Grootste doel: Net afgevinkt: Olympisch goud & m’n tweede wereldtitel!

Favoriete motivatie: Kijk wat je leuk vindt, als je doet wat je leuk vindt ga je het vaker doen en word je er vanzelf goed in.

Beste wedstrijdvoorbereiding: Ik probeer de dagen voor wedstrijden altijd zo min mogelijk energie te verspillen en mezelf te ‘pacen’ tot de echte wedstrijd.

Het mooiste aan jouw sport: De snelheid, het racen en dat je jezelf altijd blijft uitdagen.

Wat is er zo mooi aan jouw sport?

Ik hou van de snelheid, het racen en dat feit dat je jezelf altijd kunt blijven uitdagen. Elke baan is anders, dus je raakt nooit verveeld.

 

Wanneer kwam je erachter dat het echt jouw sport was en voor de medailles kon gaan?

Als kind doe je op school allerlei sporten. Voetbal, atletiek, noem maar op. Maar ik voelde me nooit een voetballer of een hardloper. Maar toen ik op m’n zevende voor het eerst bij een BMX baan kwam en ik rondjes deed was ik meteen verkocht. Toen wist ik meteen: dit is mijn sport en heb ik nooit meer iets anders gedaan. Op m’n 10e zag ik videos van het WK, en sindsdien is het altijd mijn droom geweest om van BMX mijn werk te maken.

 

Op welke sportprestatie ben je het meest trots?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik heb het geluk dat ik best wat mooie prijzen heb mogen winnen. Wereldtitel junioren, mijn eerste wereldbeker overwinning op m’n 18e, 2 Wereldtitels bij de Elite en nu de Olympische titel. Naar de buitenwereld is natuurlijk Olympisch Goud het grootste, maar voor mij hebben al deze overwinningen hun eigen verhaal en betekenen ze ook allemaal bijna evenveel voor me.

 

Wat is jouw lievelingsontbijt?

Dat is een goede vraag haha. Ik ben echt geen ochtendmens, dus ik hou ook niet echt van ontbijten. Ik doe het echt omdat het moet. De laatste maanden voor de spelen nam ik babypoeder, met wat havermout en eiwitpoeder als een shake. Voor de smaak hoef je het niet te doen, maar voor mij was het gewoon praktisch om alle nodige voedings stoffen zo snel en makkelijk mogelijk naar binnen te krijgen.

 

Welk Virtuoos supplement kan jij niet zonder en waarom?

De reis na wedstrijden is nooit goed voor je weerstand en dan wil je zeker niet ziek worden. Dus in die situaties ben ik altijd blij met vitamines en zink om m’n weerstand zo goed mogelijk te houden.

 

Welk doel zou je nog heel graag willen bereiken?

Afgelopen maand heb ik met m’n Olympisch goud en mijn tweede wereldtitel denk ik mijn twee grootste dromen behaald. Ik zou altijd nog een jaar de Amerikaanse serie willen doen om te kijken hoe ik daar voor de dag kan komen.

 

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik heb in mijn leven verschillende voorbeelden gehad. Ik denk dat je op verschillende punten in je carrière ook respect krijgt voor verschillende mensen. Als kind keek ik op naar Maris Strombergs (Olympisch goud in BMX in 2008 en 2012). Hoe hij onder de grootste druk, altijd kon presteren, daar heb ik altijd diep respect voor gehad.

 

Wat doe jij om zo optimaal mogelijk te herstellen na een wedstrijd?

Eiwitshake en losfietsen. Mentaal ben ik na wedstrijden vaak nog meer uitgeput dan fysiek. Dus ik probeer vaak minstens drie dagen rust te pakken na een wedstrijd, om me daarna weer rustig op de kunnen laden voor de volgende wedstrijd.

 

Wat zou jij anderen die net zo goed willen worden als jij, mee willen geven?

Kijk wat je leuk vindt, als je doet wat je leuk vindt ga je het vaker doen en word je er vanzelf goed in. Topsporter zijn is geen 9-5 baan, dus je moet passie hebben voor wat je doet als je echt de beste in iets wilt worden.

 

Hoe zorg jij dat je voor The Xtra% kan gaan tijdens wedstrijden?

Ik probeer de dagen voor wedstrijden altijd zo min mogelijk energie te verspillen en mezelf te ‘pacen’ tot de echte wedstrijd. De adrenaline en zenuwen die je voelt voor wedstrijden zijn niet comfortabel, maar ik geloof er altijd in dat die adrenaline in soort extra versnelling is om het beste uit mezelf te halen.

.