Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Interview met alpineskiër Carsten Nienhuis

Carsten Nienhuis is een van de grootste skitalenten van Nederland. Zijn liefde voor de sport begon op jonge leeftijd tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk en sindsdien heeft hij zijn passie voor alpineskiën niet meer losgelaten. Zijn ultieme droom: meedoen aan de Olympische Winterspelen van 2026 in Italië. In dit interview deelt Carsten zijn ervaringen, uitdagingen en tips om als sporter het maximale uit je prestaties te halen.

Naam: Carsten Nienhuis
Geboortedatum: 10-01-2023
Nationaliteit: Nederlander
Sport: Alpineskiën

1.    Hoe en wanneer ben je begonnen met (alpine)skiën? En wanneer wist je dat je professioneel alpineskiër wilde worden?

“Ik ben begonnen met skiën toen ik 3 jaar oud was tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk. Al op deze jonge leeftijd was ik meteen verkocht. Later toen ik op 8-jarige leeftijd met mijn ouders en zusjes naar het Oostenrijkse Wagrain emigreerde kwam ik in aanraking met het alpineskiën. Tijdens een van de eerste trainingen bij de lokale ski-club werd vrijwel meteen duidelijk dat ik talent had, hierop volgde verbazingwekkend snel een goed resultaat op een regionale wedstrijd en sindsdien wist ik zeker dat ik het hoogst haalbare eruit zou gaan halen.”

“De snelheid, de kick en adrenalinę als ik 120 km/h naar beneden jaag is het mooiste wat er is.” – Carsten Nienhuis, Alpineskiër

2.    Wat vind je het mooiste aan jouw sport?

“De snelheid, de kick en adrenaline als ik met 120 km/h naar beneden jaag is het mooiste wat er is. Daarnaast de afwisseling, geen dag, training, piste, koers die hetzelfde is en continu weer zoeken naar de snelste lijn.”

“Ik ben denk ik toch het meeste trots op mijn comeback na een zware blessure in 2021.” – Carsten Nienhuis, Alpineskiër

3.    Op welk moment uit je sportcarrière tot nu toe ben je het meest trots?

“Ik zit natuurlijk meteen te denken aan highlights zoals podiumplekken op NK’s en andere prestigieuze wedstrijden, maar ik ben denk ik toch het meeste trots op mijn comeback na een zware blessure in 2021. Tijdens een Slalom training in december 2021 kwam ik hard ten val en scheurde daarbij mijn kruisbanden en meniscus. Hierop volgde een traject van ruim 2 jaar om weer terug op niveau te komen en na veel vallen en opstaan kan ik inmiddels zeggen dat dit toch is gelukt. En daar ben ik, als ik er zo op terugkijk toch wel trots op.”

4.    Wat zijn je grootste sportieve doelen voor de komende jaren?

“Het grootste doel is natuurlijk uiteindelijk de Olympische Spelen. Maar voor de rest van het huidige seizoen 2023/24 heb ik mezelf als doel gesteld om na mijn volledige herstel mijn techniek te optimaliseren en wellicht tegen het einde van het seizoen nog een aantal goede punten te kunnen scoren voor het volgende seizoen om vanuit daar verder te werken.”

5.    Wat is jouw ultieme tip voor skiërs of sporters in het algemeen die zich willen verbeteren?

“Gefocust blijven op dat wat belangrijk is, stapsgewijs te werk gaan, geduld hebben en niet opgeven. En het belangrijkste, plezier hebben en genieten!”

6.    Wat zijn jouw tips om fit en gezond te blijven?

“Ritme, goed en gezond eten, voldoende slapen en een doel voor ogen blijven houden.”

7.    Welke rol speelt voeding bij jouw sport?

“Voeding is voor ons erg belangrijk. Door veel op hoge hoogtes te trainen kan je zonder dat je het doorhebt snel en veel afvallen. Door te blijven letten op de juiste voeding, en met name voldoende eiwitten kunnen we dit enigszins beperken.”

8.    Wat is je favoriete maaltijd?

“Tagliatelle met garnalen”

9.    Wat is je favoriete Virtuoos supplement?

Whey Classic Gold

Het favoriete recept van Carsten: Tagliatelle met garnalen

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 160 g tagliatelle
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 150 gr grote garnalen
 • 100 ml kookroom
 • 40 g Parmezaanse kaas
 • 200 g spinazie
 • ½ tl chilivlokken

Bereidingswijze:

 1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar bij het afgieten een kopje van het kookvocht. Pel en snipper ondertussen de ui. Pel de knoflook en hak fijn.
 2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de garnalen 1 min. per kant aan. Zet het vuur laag, voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de kookroom toe en laat 5 min. rustig doorkoken op laag vuur.
 3. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Voeg het kookvocht en de spinazie toe aan de garnalen, laat in 2 tot 3 min. slinken. Voeg de tagliatelle en chilivlokken toe en warm nog 1 min. door.
 4. Verdeel de tagliatelle over de borden. Serveer met de Parmezaanse kaas.

Bron: https://eatertainment.nl/recept/pasta-met-garnalen