Ontvang nu Magnesium Gold* t.w.v. €34,50 bij besteding vanaf €75,- in de webshop.
Bestel hier jouw sportsupplementen

Interview met atlete Emmy van den Berg

Hardlooptalent Emmy van den Berg staat vanavond aan de start van de 5000 meter op het EK U23. Wij mochten Emmy een aantal vragen stellen in de aanloop naar dit toernooi. Ze vertelt onder meer over hoe en wanneer ze is begonnen met hardlopen, wat haar favoriete afstand is en wat ze verwacht van het EK. Daarnaast deelt Emmy haar favoriete havermout recept met ons!

Naam: Emmy van den Berg
Geboortedatum: 05-10-2002
Nationaliteit: Nederlandse
Sport: Atletiek, middellange (1500 m) en lange afstand (3000 en 5000 m) en cross

 

1. Hoe en wanneer ben je begonnen met hardlopen?
“Vanaf mijn 6ᵉ ben ik op atletiek gegaan bij vereniging Prins Hendrik in Vught. Ik had altijd al meer plezier in de onderdelen die aan lopen gerelateerd waren dan de andere. Op mijn 11ᵉ liep ik een klein wedstrijdje in het dorp en deze ging eigenlijk veel beter dan verwacht. Mijn eerste coach nodigde me toen uit om in de specialisatie groep te komen trainen, dat vond ik natuurlijk een enorme eer!”

2. Welke afstanden loop je? En heb je een favoriete afstand?

“Oeh dat vind ik een moeilijke. Ik loop voornamelijk de 1500m, 3000m, 5000m en cross. Ik vind dat alle afstanden wel wat hebben, maar ik denk dat voor mij de 3000m wel een beetje de ‘sweet spot’ is. Máár ik denk uiteindelijk dat ik crossen nog leuker vind dan de baan, ik zou het heel leuk vinden als er meer aandacht zou komen voor dit onderdeel over de komende jaren!”

“Hoewel middellangeafstandslopen een individuele sport is, begrijpen je tegenstanders precies hoe hard je werkt. Dit schept een enorm groepsgevoel, wat ik zo mooi vind aan deze sport.” – Emmy van den Berg, atlete

3. Wat vind je het mooiste aan jouw sport?

“Het mooiste aan het hardlopen vind ik dat het je volledige commitment vereist. Iedereen om je heen is super gemotiveerd om het beste uit zichzelf te halen en de daarbij behorende ‘mental battle’ te overwinnen. Hoewel middellangeafstandslopen een individuele sport is, begrijpen je tegenstanders precies hoe hard je werkt. Dit schept een enorm groepsgevoel, wat ik zo mooi vind aan deze sport.”

“Ik ga voor een zo hoog mogelijke klassering en als ik het gevoel heb daar alles aan gedaan te hebben, kan ik alleen maar met een tevreden gevoel terugkijken.” – Emmy van den Berg, atlete

4. Je bent geselecteerd voor het EK U23! Wat verwacht je van het toernooi?

“Ja, echt super veel zin in! Ik heb al eerder aan een aantal toernooien meegedaan, maar deze is wel enorm tof. Ik weet dat het niveau hoog ligt en het is dan ook een doel om vooral het beste uit mezelf te halen. Afgelopen jaar heb voor Florida state in Amerika gelopen, dus ik ben inmiddels gewend om tegen heel veel goede meiden te lopen. Ik weet dat ik goed in vorm ben en in een 5000m is het juist ook lekker om niet te veel op de tijd te hoeven focussen. Ik ga voor een zo hoog mogelijke klassering en als ik het gevoel heb daar alles aan gedaan te hebben, kan ik alleen maar met een tevreden gevoel terugkijken.”

5. Wat is je favoriete maaltijd?

“Elke ochtend als ik wakker word, kijk ik weer uit naar mijn havermout ontbijtje (I know, classic atleet). Het is een choco-banaan-pinda havermout, om hem zo maar even te noemen. Hieronder de ingrediënten en hoe je ‘m maakt:

Ingrediënten:

  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 250 ml (soja)melk
  • 60 g havermout
  • 1 geprakte banaan
  • Bevroren blauwe bessen (of ander rood fruit)
  • Pindakaas (100% is m’n favoriet)
  • Optioneel: Honing/agave siroop/suiker om het wat zoeter te maken of virtuoos eiwitpoeder voor wat extra eiwitten.

Bereidingswijze:
Doe de cacaopoeder, havermout en melk in een pannetje op middelhoog vuur en breng lichtjes aan de kook. Als het mengsel wat dikker begint te worden, kun je de geprakte banaan erdoorheen roeren. Als je havermout papje de goede dikte heeft bereikt, schep je het in een schaaltje (dit is het moment om je eiwitpoeder toe te voegen als je dat wilt!) en voeg je de pindakaas en blauwe bessen als topping toe. Enjoy!”

6. Wat zijn je favoriete Virtuoos supplementen?

“Ik gebruik best een hoop van virtuoos, maar de ijzer en vitamine D supplementen staan wel met stip op één. Daarnaast vind ik de eiwitpoeder van virtuoos heel lekker en ook ideaal om snel na de training te nemen, in je havermout te doen of een smoothie.”