Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Top 5 supplementen voor wielrenners

Supplementen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. De een nog veelbelovender dan de ander. Als wielrenner kan het ontzettend moeilijk zijn om te bepalen welke supplementen écht een bijdrage leveren aan jouw wielerprestaties. Om je hierbij een handje te helpen hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet. Hieronder staan de vijf supplementen die voor jou als wielrenner het meest interessant zijn.

 

1. Multivitamine

Als wielrenner wil je natuurlijk altijd op en top fit zijn. Voldoende vitamines en mineralen zijn hiervoor essentieel. Een goed voedingspatroon met volop groenten, fruit en volkoren granen vormt hiervoor een belangrijke basis. Aanvullend kan je er als sporter voor kiezen om een multivitamine supplement te nemen. Zo weet je zeker dat je dagelijks een ruime hoeveelheid aan vitamines en mineralen binnenkrijgt. En kan jij je volledig richten op het wielrennen.

Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) is speciaal ontworpen in samenwerking met de sportwereld. Veel topatleten maken dan ook gebruik van deze multivitamine. Het bevat een breed spectrum aan vitamines en mineralen die bijdragen aan het behoud van een goede gezondheid. Zo zorgen zink en vitamine C mede voor een goede weerstand en ondersteunen de B-vitamines je energieniveau.

 

2. Whey eiwitten

Als wielrenner denk je misschien niet snel aan eiwit supplementen. Maar, tijdens het wegtrappen van de vele wattages krijgen je spieren het toch flink te verduren. Om hier goed van te herstellen is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Hierbij kan een eiwitsupplement goed van pas komen. Whey eiwitten worden snel door je lichaam opgenomen en zijn ideaal voor het herstel van je spieren. Meng na een training een schepje Whey Classic Gold met wat melk of water en je hebt binnen no-time een optimale herstelshake in handen.

 

3. Omega 3-vetzuren

De omega 3-vetzuren EPA en DHA zijn ontzettend belangrijk voor onze gezondheid. Ze worden dan ook niet voor niets essentiële vetzuren genoemd. Een dagelijkse inname van 250mg EPA en DHA ondersteunt de werking van je hart. De gezondheidsraad adviseert daarom ook om één keer per week vette vis te eten. Slechts 14% van de Nederlanders lukt dit ook daadwerkelijk. Voor de meeste Nederlanders is het dan ook geen overbodige luxe om een omega-3 supplement te nemen.

Krill Omega-3 Gold wordt gewonnen uit Antarctische krill door middel van EcoHarvesting® technologie, hiermee ben je verzekerd van een zuiver en duurzaam product.

 

4. Magnesium

Ook magnesium supplementen zijn erg populair in de wielerwereld. Dit komt doordat magnesium een belangrijke rol speelt bij de functie van je spieren. Daarnaast helpt magnesium om je botten sterk te houden en draagt dit mineraal bij aan het verminderen van vermoeidheid. Allemaal belangrijke functies voor een wielrenner!

Magnesium Gold bevat magnesium bisglycinaat, de best opneembare vorm van magnesium.

 

5. Vitamine D

Vitamine D verdient ook zeker een plekje in deze lijst van top 5 supplementen voor wielrenners. Deze vitamine is, net als magnesium, betrokken bij het behoud van sterke botten en spieren. Daarnaast ondersteunt vitamine D het immuunsysteem, waardoor het bijdraagt aan een goede weerstand.

Tijdens de koudere herfst- en wintermaanden is vitamine D zeker interessant. Op die momenten heeft je lichaam het extra zwaar en is tegelijkertijd de lichaamseigen aanmaak van deze ‘zonvitamine’ een stuk lager. Een vitamine D supplement kan in deze periode een goede uitkomst bieden. Het is dan ook niet voor niets onderdeel van de supplementen strategie van Team Jumbo-Visma.