Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Interview met Imo Muller – Hoe combineer je hardlopen met een druk leven?

Je herkent het vast wel. Met een drukke baan, gezinsleven en ook sociale activiteiten, kan het best een uitdaging zijn om daarnaast nog tijd te vinden om te kunnen sporten. Wij spraken hardloper en sportmarketeer Imo Muller over hoe hij het hardlopen combineert met zijn drukke werk- en gezinsleven. Hij geeft een aantal handige tips en vertelt hoe hij ervoor zorgt dat hij fit en vol energie blijft.

Naam: Imo Muller
Geboortedatum: 25-09-1980
Sport: Hardlopen, marathontijd: 2u25.36
Beroep: Eigenaar Sport Marketing Bureau 165 Beats, Hardloopnetwerk, BIG10, organisator Run & Roast en host van de podcast Naar de Vaantjes.
Gezin: Woont samen met Patricia en zoontje Caio.

 

1. Hoe combineer je het hardlopen met een druk werk- en gezinsleven?

Het is onderdeel van mijn routine, nee, noem het maar gewoon een verslaving. Elke dag kijk ik óf, wanneer en waar ik een rondje kan lopen. Er is altijd wel een gaatje in de dag, of ik maak een moment vrij om te kunnen lopen. Het helpt me te ontspannen en na te denken. Daarnaast probeer ik zakelijk afspraken zoveel mogelijk hardlopend of op de racefiets te doen. Dan levert sowieso de leukste gesprekken op.

2. Hoe ziet een doorsnee dag eruit?

Ik sta meestal op tussen zeven uur en half acht. Dan ontbijt ik met havermout en breng ik mijn zoontje naar school. Om half negen pak ik een bak koffie en begin ik met werken. Het liefst loop ik aan het eind van de ochtend, net voor de lunch. Door afspraken lukt dat natuurlijk niet altijd. De andere dagen loop ik op een ander moment overdag, of ’s avonds met mijn trainingsgroep uit Utrecht.

3. Hoe is jouw liefde voor lopen ontstaan?

Hardlopen doet iedereen natuurlijk al vanaf dat je kunt lopen, alleen ervaar je het dan niet als een sport, maar is het gewoon spelen. Ik deed van jongs af aan al wel af en toe een hardloopwedstrijdje, maar zat op voetbal. Vanaf mijn zestiende ben ik het echt als mijn sport gaan zien. Op mijn dertigste deed ik mijn eerste marathon, mijn toenmalige trainer vond het geen goed plan om voor je dertigste al marathons te lopen. Nu heb ik er een stuk of twintig gedaan en kun je gerust stellen dat ik verslaafd ben.

“Eén appje met de vraag ‘wie heeft er zin in een rondje’ en er sluit altijd wel iemand aan.”

4. Loop je meestal alleen of ook samen?

Dat is dus het mooie van hardlopen, soms heb je zin om alleen te lopen, soms loop ik samen met mijn vriendin en vaak ook loop ik met mijn loopmaatjes. Eén appje met de vraag “wie heeft er zin in een rondje” en er sluit altijd wel iemand aan.

5. Doe je naast het lopen bijvoorbeeld ook krachttraining of fietstraining?

Ik probeer één keer per week op de racefiets te zitten, in de winter, met koud en nat weer, vind ik dat niet leuk meer. Mijn discipline om krachttraining te doen is een stuk minder dan die voor het lopen. Dit doe ik dus in de vorm van een klasje, éen keer per week sluit ik aan voor een uurtje bodypump.

“Supplementen gebruik ik als toevoeging op gezond en gevarieerd eten. Ik neem elke ochtend een multivitamine, twee keer in de week Omega 3 en in de winter Vitamine D.”

6. Hoe zorg je ervoor dat je fit blijft en op tijd herstelt voor je volgende training?

Luisteren naar je lichaam, in drukke tijden met werk en andere afspraken loop ik minder. Of andersom, als ik hard wil trainen plan ik even wat minder sociale afspraken. Hardlopen in een groep zie ik trouwens ook als een sociale afspraak. Zeker bij duurlopen is het eigenlijk meer ouwehoeren dan dat je door hebt een uurtje te lopen.

Verder is slaap heel belangrijk, ik heb regelmaat, een vrij vaste tijd om naar bed te gaan en haal eigenlijk altijd wel acht uur slaap. Supplementen gebruik ik als toevoeging op gezond en gevarieerd eten. Ik neem elke ochtend een multivitamine, twee keer in de week Omega 3 en in de winter Vitamine D.