Ontvang nu 20% korting op herstel producten*. Gebruik de kortingscode 20%herstel
Bestel hier jouw herstel producten

Interview met Imo Muller – Zo pakt hij de laatste week voor een marathon aan

Wij vroegen hardloper Imo Muller hoe zijn voorbereiding in de laatste week voor een marathon eruit ziet. Hij vertelt onder andere hoe hij zijn training aanpakt in deze laatste week en wat hij eet en drinkt vóór en tijdens de marathon.

Naam: Imo Muller
Geboortedatum: 25-09-1980 
Sport: Hardlopen, marathontijd: 2u25.36
Beroep: Eigenaar Sport Marketing Bureau 165 Beats, Hardloopnetwerk, BIG10, organisator Run & Roast en host van de podcast Naar de Vaantjes.
Gezin: Woont samen met Patricia en zoontje Caio.

 

1. Hoe pak je de laatste week voor de marathon aan om zo optimaal mogelijk aan de start te staan?
De laatste week voor een marathon train ik veel minder lang. Het aantal trainingen blijft wel gelijk, maar ze zijn allemaal een stuk korter. Zo blijft mijn lichaam wel in hetzelfde trainingsritme, maar rust ik wel goed uit. De laatste drie dagen voor de marathon begin ik met het stapelen van koolhydraten, waarbij het zwaartepunt op de laatste dag ligt. Pasta, pannenkoeken, sportdrank en winegums behoren tot mijn pre-marathon menu.

“Drie uur voor de start van de race ontbijt ik. Zes witte boterhammen met vruchtenhagel of jam, daarnaast een grote kop groene thee en een bidon met Maurten 320 om nog zoveel mogelijk koolhydraten voor de race binnen te krijgen.”

2. Hoe zien jouw laatste uren voor de marathon eruit?

Meestal slaap ik de nacht voor een marathon slecht en ben ik vroeg wakker, de wekker zetten is dus niet nodig. Drie uur voor de start van de race ontbijt ik. Zes witte boterhammen met vruchtenhagel of jam, daarnaast een grote kop groene thee en een bidon met Maurten 320 om nog zoveel mogelijk koolhydraten voor de race binnen te krijgen. Eén uur voor de start drink ik nog een sterke bak koffie en een banaan en loop ik heel rustig tien minuutjes warm. Een half uur voor de race neem ik nog drie cafeïne pillen, trek ik mijn snelle wedstrijdschoenen aan en speld mijn startnummer op. Vlak voor de start kijk ik altijd nog één keer goed om me heen, zie ik de massa’s mensen, hoor ik de muziek en ben ik helemaal klaar om te racen!

“Elke vijf kilometer drink ik tussen de 150 en 200 ml Maurten 160 sportdrank.”

3. Wat neem je tijdens de marathon? En maak je hier van tevoren een plan voor?

Uiteraard eet ik de dag van tevoren meer koolhydraten. Ook de ochtend voor de marathon doe ik dat. Tijdens de marathon heb ik een redelijk vast plan, gekopieerd van eerdere marathons en dat bevalt me goed. Elke vijf kilometer drink ik tussen de 150 en 200 ml Maurten 160 sportdrank. Vroeger nam ik ook nog gels, maar als ik voldoende sportdrank drink, heb ik dat eigenlijk niet meer nodig. De hoeveelheid koolhydraten is dan voldoende. Ik neem nog wel altijd een gelletje mee voor het geval ik een drankpost mis, of het niet lukt om goed te drinken.

4. Welke Virtuoos supplementen gebruik je in de voorbereiding naar een marathon?

Ik gebruik het hele jaar door de Multi Health Support Gold (zonder B6), dit is een gebalanceerde mix aan vitamines en mineralen die een goede aanvulling op mijn voedingstoffen zijn. In de wintermaanden gebruik ik, bij gebrek aan zonlicht, ook dagelijks Vitamine D.

Lees hier ook deel 1 van ons interview met Imo Muller, waarin hij vertelt hoe hij het hardlopen combineert met zijn drukke werk- en gezinsleven.